21.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Έφτιαξε… “Iron Man” η Panasonic (video)

Έχουμε δει διάφορους εξωσκελετούς στο παρελθόν που στην πλειοψηφία τους προορίζονται για να βοηθήσουν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, όμως, η Panasonic έχει κάτι διαφορετικό στη φιλοσοφία της, καθώς θέλει να προσδώσει μεγαλύτερες δυνατότητες στους εργάτες των μονάδων της αντί να τους αντικαταστήσει με κάποιο ρομπότ.

Η θυγατρική ActiveLink τελειοποίησε τον εξωσκελετό Powerloader και οι εργάτες που τον φορούν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κουβαλούν μεγαλύτερο βάρος χωρίς να επηρεάζεται η κινητικότητα τους ή να επιβαρύνεται περισσότερο το σώμα τους. Το Powerloader ζυγίζει μόλις 6kg και επιτρέπει στον χρήστη να κουβαλήσει επιπλέον 15kg.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η ενίσχυση των εργατών είναι ένας μοναδικός τρόπος για να παραμείνει δημοφιλής μέσα στα επόμενα χρόνια και ήδη πραγματοποιεί δοκιμές στις αποθήκες της στην Osaka. Παράλληλα, γίνονται δοκιμές ενός μεγαλύτερου μοντέλου που θα επιτρέπει την μεταφορά φορτίου 100kg!

Σε ό,τι αφορά το εργατικό δυναμικό, είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή εξωσκελετού μετά την Chairless Chair της ελβετικής Noonee, μια φορετή καρέκλα που σου επιτρέπει να κάθεσαι οπουδήποτε.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα