12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αυτός είναι ο «νεκρός» στα πακέτα των τσιγάρων (pics)

Ένας πτυχιούχος της Οξφόρδης αποκάλυψε πώς ανακάλυψε ότι έγινε το πρόσωπο της εκστρατείας 4 χρόνια αφότου πόζαρε για φωτογραφίες σε ένα νεκροτομείο.

Φωτογραφήθηκε σε μια σακούλα νεκροτομείου και πήρε 175 λίρες .

Ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Βερολίνο το 2012, ο Φρέιν αποφάσισε να απαντήσει σε μια αγγελία που ζητούσε άνδρες να ποζάρουν για μια αντικαπνιστική εκστρατεία και μπήκε στη λίστα.

Όταν ρώτησε τι θα έπρεπε να φορέσει, του έστειλαν ένα e-mail με μια εικόνα ενός γυμνού άνδρα σε εμβρυική θέση, με τη λεζάντα «Αυτό θέλουμε να κάνεις»

Γράφοντας στην Guardian, ο Φρέιν είπε ότι αργότερα του πρόσφεραν 175 λίρες για να πάει σε ένα παλιό νοσοκομείο στα περίχωρα του Βερολίνου και να ποζάρει σε μια σακούλα νεκροτομείου.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Έβαψαν το πρόσωπό μου γκρι, με έβαλαν σε μία τσάντα και με πήγαν στο νεκροτομείο. Το να είμαι στην τσάντα, πραγματικά με φρίκαρε, ειδικά όταν ο φωτογράφος τράβηξε ψηλά το φερμουάρ και μου ψιθύρισε: ‘Αυτό είναι για τη Δρέσδη’ προτού ξεκουμπώσει το φερμουάρ. Είχε μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ».

Ο Φρέιν δήλωσε ότι επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, εργάστηκε ως επικεφαλής της εταιρείας ποτών Innocent προτού γίνει αναπληρωτής διευθυντής.

Ο Φρέιν πλέον ζει στο Τέξας και δεν ξανασκέφτηκε εκείνη τη φωτογράφηση μέχρι που ένας φίλος του στο Βερολίνο, του έστειλε ένα e-mail το 2016.

Στο e-mail του έγραφε: «Εσύ είσαι αυτός;» με μια εικόνα ενός νεκρού σε ένα πακέτο Marlboro. «Πήγα στο τοπικό κατάστημα και είδα το πρόσωπό μου σε όλα τα πακέτα τσιγάρων. Ήμουν παντού – και στις 27 χώρες της ΕΕ, στην πραγματικότητα. Υπήρχαν εκατομμύρια πακέτα με το πρόσωπό μου επάνω» .

Μάλιστα, ο Φρέιν αγόρασε μερικά πακέτα τσιγάρων για να τα έχει ως αναμνηστικά.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα