18.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βρήκαν και άλλη γιάφκα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Κορινθία.

Συγκεκριμένα σε μονοκατοικία της Περαχώρας Λουτρακίου την οποία είχε ενοικιάσει η 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού το μικρό όνομα της οποίας είναι «Αγγελική», βρέθηκαν ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ με τα οποία εικάζεται ότι το μέλος της 17Νοέμβρη σχεδίαζε να υλοποιήσει το σχέδιό του να επιτεθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός και η ομάδα του θα χρησιμοποιούσαν τα οχήματα αυτά στο μεγάλο χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Εκτός από τα δύο οχήματα, το βαν έχει πιστοποιηθεί ότι είχε κλαπεί, που εντοπίστηκαν στον προαύλιο χώρο της μονοκατοικίας, στη γιάφκα-κρησφύγετο του Λουτρακίου βρέθηκαν τσουβάλια με νιτρική αμμωνία και τάπερ με καλώδια. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο χώρος δεν είναι παγιδευμένος με τα εκρηκτικά, στη μονοκατοικία βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον ανακριτή.

Σε δήλωσή του ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος και θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Ούτε αναλαμβάνει ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας ότι ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη».

Ο «Μανώλης» της 17Ν οδηγήθηκε σήμερα στις ανακριτικές αρχές έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για βαρύτατα αδικήματα. Ωστόσο, δεν απολογήθηκε αλλά ενώπιον του ανακριτή περιορίστηκε να κάνει την εξής δήλωση:

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, θέλω να προσθέσω τα εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Μάλιστα, κατά την έξοδό του από το ανακριτικό  γραφείο ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «Δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας, αντισταθείτε στις κατοχικές δυνάμεις. δεν έχουμε άλλη επιλογή».

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα