22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί τα καθίσματα στα αεροπλάνα είναι μπλε

Για πολλούς οι πτήσεις, είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία.

Γι’ αυτό την άλλη φορά που θα είστε σε ένα αεροπλάνο και θα νοιώθετε τις παλάμες σας να ιδρώνουν από το άγχος, να θυμάστε ότι υπάρχει ένα αντικείμενο που έχει σχεδιαστεί για να σας χαλαρώνει: τα καθίσματα.

Ο λόγος που τα καθίσματα στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες είναι μπλε, είναι επειδή το μπλε έχει χαλαρωτική επίδραση στο σώμα.

Ειδικοί στην Ψυχολογία Χρωμάτων λένε: «Το μπλε είναι ένα χρώμα που θυμίζει ειρήνη. Είναι το χρώμα της ήρεμης θάλασσας και του καθαρού ουρανού. Αυτά τα δυο συνδέονται με την εσωτερική γαλήνη, την ηρεμία και την καθαρότητα.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το μπλε επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς και την αναπνοή, γεγονός που μπορεί να είναι ευεργετικό στον διαλογισμό και την χαλάρωση».

Το μπλε θεωρείται χρώμα που μαρτυρεί την εμπιστοσύνη, γεγονός που ας είμαστε ειλικρινείς, βοηθάει σε μια αεροπορική εταιρεία.

Η ιδέα πίσω από αυτό, είναι να δώσει στα αεροπλάνα μια αίσθηση κατοικίας, με χαλαρωτικά χρώματα και σχέδια.

Η Βιρτζίνια Τριπ, σχεδιάστρια που ασχολείται με την ψυχολογία των χρωμάτων εξηγεί πως «τα χρώματα μπορεί να επηρεάσουν την αντίληψη ενός ανθρώπου για την υγρασία, την θερμοκρασία και τις μυρωδιές».

Μελέτη του 2009, βρήκε επίσης, ότι το μπλε μπορεί να κάνει τους ανθρώπους πιο δημιουργικούς.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα