15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενταση στη ΣΕΚΑΠ! (video)

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, με τον πρόεδρο ενός εκ των δύο Σωματείων Εργαζομένων κ. Γιάννη Ζαπτή να απειλείται ακόμη και με σύλληψη.

Το zougla.gr γράφει:

“Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διοίκηση κάλεσε τους εργαζόμενους της Bio, θυγατρική της ΣΕΚΑΠ, σε συνάντηση στην οποία ωστόσο παρέστη και ο κ. Ζαπτής.

Από πλευράς της διοίκησης ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αποχωρήσουν, καθώς επισημάνθηκε πως πρόκειται για διαφορετική εταιρία, την Bio, και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να παραστούν εκεί ως εκπρόσωποι.

Τόσο ο κ. Ζαπτής, όσο και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές αρνήθηκαν, λέγοντας πως οι ίδιοι εκπροσωπούν τους εργαζομένους και έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται στη συνάντηση.

Η διοίκηση ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας, καθώς η κατάσταση είχε οξυνθεί, ενώ στο σημείο κατέφτασαν δύο περιπολικά οχήματα, με τον κ. Ζαπτή να απειλείται με σύλληψη, κάτι που βέβαια δεν συνέβη ποτέ καθώς τα πνεύματα κατευνάστηκαν”.

Στο μεταξύ το protothema.gr αναφέρει: “Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τις πιέσεις που δέχονται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, αλλά και λόγω της αδιάλλακτης στάσης της εργοδοσίας που δεν δίνει κανένα στοιχεία για το μέλλον της επιχείρησης, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργατοτεχνικών, Κώστας Γαβριηλίδης.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος τόνισε ότι ο εργοδοσία του έστειλε εξώδικο, ενώ σημείωσε ότι με εξαίρεση 10-12 άτομα που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις, οι υπόλοιποι, που στο σύνολό ανέρχονται σε 260 άτομα, αρνούνται κατηγορηματικά να το πράξουν και κινούνται από κοινού και με κάθε τρόπο προς τη δημιουργία νέας επιχειρησιακής σύμβασης.

Παράλληλα, ο κ. Γαβριηλίδης επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι εργαζόμενοι έχουν καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και έχουν καταγγείλει τη στάση της εργοδοσίας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα