22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία στη Θεσσαλονίκη

Τέλος στη δράση μίας συμμορίας που έφερνε στη Ελλάδα παράνομους μετανάστες, τους παρείχε προσωρινό κατάλυμα και φρόντιζε είτε να προωθηθούν στην ενδοχώρα είτε να φύγουν στο εξωτερικό, έδωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος (υπήκοοι Πακιστάν) και πιο συγκεκριμένα ότι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης ομοεθνή τους. Έτσι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (13/4) προχώρησαν σε επιχείρηση σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Εκεί διαπιστώθηκε ότι κρατείται παράνομα ενώ αλλοδαπός άντρας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ σημειώνεται πως ένας εξ’ αυτών κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις Πακιστανοί είχαν συστήσει συμμορία που διακινούσε παράτυπους αλλοδαπούς προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, αφού αποκόμιζαν παράνομα χρηματικό αντίτιμο από τη μεταφορά των αλλοδαπών, τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους και με χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα που τυχόν είχαν επάνω τους, ενώ απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον χρημάτων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, αρπαγή, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ατόμων.

Πηγή: reader.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα