14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρητική απόβαση για το συλλαλητήριο

Εκατοντάδες είναι οι Κρητικοί που θα συμμετέχουν στο αυριανό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα για την Μακεδονία.

Οι προετοιμασίες για το ταξίδι στην πρωτεύουσα είναι πυρετώδεις ενώ όπως αναφέρουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κρήτης η λίστα με τους συμμετέχοντες ολοένα και μεγαλώνει.

«Υπάρχει αρκετή κίνηση από όλους τους νομούς. Πολλοί είναι οι Κρητικοί που θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Έχουμε λίστες και στους τέσσερις νομούς στις οποίες συνεχώς προστίθενται νέα άτομα. Το ενδιαφέρον είναι πως έχουμε συμμετοχή Κρητικών κάθε ηλικίας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για το Συλλαλητήριο της Αθήνας, Παντελής Καπαρουδάκης.

Μαζική η συμμετοχή των Κρητών

Οι εκτιμήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή των Κρητών καθώς οι κάτοικοι του νησιού έχουν δώσει… ραντεβού στην Αθήνα και με τα Κρητικά Σωματεία που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

«Θα έχουμε μία μαζική συμμετοχή σαν Κρήτες. Έχουμε μιλήσει με τα Σωματεία Κρητών της Αθήνας τα οποία θα πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο. Υπάρχει η συνεννόηση να συναντηθούμε στην πρωτεύουσα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διαμαρτυρηθούμε», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Καπαρουδάκης.

Αναχώρηση από Ηράκλειο και Χανιά

Από Ηράκλειο και Χανιά θα γίνει η αναχώρηση των Κρητικών με προορισμό την Αθήνα.

«Με πλοία της γραμμής θα αναχωρήσουμε από το λιμάνι του Ηρακλείου και των Χανίων. Στη συνέχεια έχουμε ήδη κλείσει κάποια λεωφορεία που θα μας πάρουν από τον Πειραιά και θα μας μεταφέρουν στο Σύνταγμα», ανέφερε σχετικά ο κ. Καπαρουδάκης.

«Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης για το Συλλαλητήριο της Αθήνας ξεκαθάρισε πρόσφατα με ανακοίνωσή του ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κάνουμε δημόσια γνωστό στην κεντρική συντονιστική επιτροπή του Συλλαλητηρίου και κάθε εμπλεκόμενο ότι δεν επιθυμούμε και δεν θα ανεχθούμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας ενδεχόμενη προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσής του από εν ενεργεία ή επίδοξους κομματικούς παράγοντες και υστερόβουλους ομιλητές.

Αυτό αποκομίζουμε ως αίτημα από επαφές με εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά, οι οποίοι έχουν επίγνωση πλέον ότι ο αγώνας για το δίκιο μας είναι εθνικός, κρίσιμος και ανένδοτος!

Πηγή: cretapost.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα