15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα γενέθλια Μητσοτάκη και η Μέρκελ!

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος συμπληρώνει το 95ο έτος της ηλικίας του.

Ο Κ. Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918 και παραμένει ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες πολιτικούς.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Έθνος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, έλαβε χθες ένα ανέλπιστο “δώρο” από το Βερολίνο, μια ευχετήρια επιστολή από την Άνγκελα Μέρκελ η οποία εκτός από τις ευχές της τον επαίνεσε για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνησή του, την περίοδο 1990-93.
Αναλυτικά η επιστολή της Μέρκελ

“Αξιότιμε κύριε πρώην Πρωθυπουργέ,
Αγαπητέ Κωνσταντίνε Μητσοτάκη,

Για τα 95α σας γενέθλια, σας συγχαίρω ιδιαιτέρως εγκάρδια, προσωπικώς και εξ ονόματος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας.
Στη μακρόχρονη πολιτική σας πορεία, εξασφαλίσατε σημαντικά οφέλη για τη χώρα σας. Και ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεισφέρατε σημαντικά στην ανάδειξη του κόμματος σας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Για αυτή σας την αδιάκοπη δράση, σας αξίζει ο σεβασμός και η αναγνώριση.
Σας εύχομαι επίσης προσωπική ευτυχία και την ευλογία του Θεού.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Angela Merkel”

Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής το 1946, ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από τον Απρίλιο του 1990 έως τον Οκτώβριο του 1993 και παρέμεινε βουλευτής έως το 2004.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα