14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μοναδικός στολισμός: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει τα Χριστούγεννα! (pics)

Ένα φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων «ντυμένο» με περισσότερα από 14.000 λαμπιόνια τύπου led, καθώς και …παλαιολιθικά θηλαστικά, όπως ένα μαμούθ, ενας τριχωτός ρινόκερος, αλλά και μια αρκούδα των σπηλαίων, θα στολίσουν φέτος τα Χριστούγεννα την Πλατεία Αριστοτέλους.

Τον γιορτινό σχεδιασμό του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμπληρώνουν μουσικές συναυλίες με μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα, η αλλαγή του χρόνου με χιλιάδες πυροτεχνήματα, ένα τεράστιο αστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρίας που θα “πέφτει” επάνω στο Λευκό Πύργο και φωτεινοί μπλε κύκλοι στην Μητροπόλεως.

Η διοίκηση του κεντρικού δήμου έχει καταλήξει στο στολισμό της πόλης και στο εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, που ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, στην Πλατεία Αριστοτέλους επιστρέφει μετά από χρόνια ένα φυσικό έλατο με χιλιάδες λαμπιόνια.

Στον ίδιο χώρο θα στηθεί η «Εποχή των Παγετώνων» με πρωταγωνιστές θηλαστικά της παλαιολιθικής εποχής.

Πιο αναλυτικά, σε κλειστό και στεγασμένο χώρο της κεντρικής πλατείας, θα βρίσκονται ένα μαμούθ, ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων και ένα γιγάντιο ελάφι που θα αντιλαμβάνονται ήχους.

Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια όπου μέσα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια και ποικίλες δραστηριότητες, που θα λειτουργούν απο 2 Δεκεμβρίου – 7 Ιανουαρίου, ενώ θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ και ένα τρενάκι για τα μικρά παιδιά.

Στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης θα στηθεί επίσης και μια εξέδρα για την πραγματοποίηση μεγάλων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τα συγκροτήματα “Onirama” και “Imam Baildi”. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να ανάψει στις 30 του Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους “Onirama”.

Την παραμονή των Χριστουγέννων θα ανεβεί στη σκηνή της Αριστοτέλους η συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής «MOUSA» και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσουν μουσικές με Dj, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με τους “Imam Baildi”.

Στην οδό Φιλικής Εταιρίας θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο “Πεφταστέρι” που θα έχει φόντο το Λευκό Πύργο, το σύμβολο της πόλης και στην οδό Μητροπόλεως θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά τεράστιοι μπλε, φωτεινοί, κύκλοι.

Με φώτα όλοι οι δρόμοι 

Για πρώτη φορά σχεδιάζεται να «ντυθούν» οι ιστοί της Λεωφόρου Νίκης με γιρλάντες, όπως επίσης οι οδοί Κούσκουρα και Καρόλου Ντηλ με φωτεινές μπάλες και ομπρέλες.

Παράλληλα, θα παραμείνει και ο στολισμός των τελευταίων ετών στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στην πλατεία Δικαστηρίων, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Βασιλίσσης ‘Ολγας και στον κόμβο Δημαρχείου εκεί όπου θα τοποθετηθούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από μικρολαμπάκια, οι “ιπτάμενες” φωτεινές ομπρέλες και φωτεινά πακέτα δώρων, αλλά και ένας ουρανός φτιαγμένος από led λαμπάκια.

Σε σημεία της πόλης αναμένεται να τοποθετηθεί και ένα μέρος του περσινού καλλιτεχνικού στολισμού του καθηγητή Καλών Τεχνών, Απόστολου Βέττα. Και φέτος η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με ένα σόου πυροτεχνημάτων. Χιλιάδες πυροτεχνήματα θα φωτίσουν την πρώτη νύχτα του νέου έτους, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Οι συνολικές δαπάνες για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 150.000 ευρώ.

Στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού στην Τούμπα θα στηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονια το χριστουγεννιάτικο χωριό.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα