14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα άδεια σε Κουφοντίνα;

Νέο αίτημα για τη χορήγηση ολιγοήμερης άδειας κατέθεσε ο ισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, δύο μήνες μετά την πρώτη του άδεια.

Ο Κουφοντίνας, ο οποίος εκτίει ποινή 11 φορές ισοβίων ως μέλος της 17 Νοέμβρη, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του νόμου κατέθεσε το νέο αίτημα, το οποίο θα κριθεί από το Συμβούλιο των φυλακών.

Ο ισοβίτης τον περασμένο Νοέμβριο επέστρεψε για ένα 48ωρο στο σπίτι του, στον Βαρνάβα, καθώς το αρμόδιο συμβούλιο, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, άναψε το «πράσινο φως» για την άδεια με τον όρο να εμφανίζεται δυο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα.

Τότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κληθεί ενώπιον του συμβούλιο σε ακρόαση κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριξε το αίτημα του επικαλούμενος την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του. Η πρώτη άδεια που είχε χορηγηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2017 στον αποκαλούμενο «Λουκά» της 17Ν είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με αιχμή τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να χορηγούνται οι άδειες στους καταδικασθέντες εγκλείστους.

Πάντως, το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα θα εξεταστεί με την ίδια διαδικασία που κρίθηκε και το προηγούμενο καθώς οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατούμενους βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.

πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα