17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι “απατεώνες” της Θεσσαλονίκης

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας τριών ατόμων, δύο αλλοδαπών κι ενός ημεδαπού, τα οποία ενέχονται σε απάτη κακουργηματικής μορφής, σχετικά με παράνομη δραστηριότητα εταιριών σε βάρος ανυποψίαστων συνεργατών – πελατών τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

1) Υπήκοος Αυστρίας (επ) TEISSEL (ον) HERBERT του HERBERT και της CHRISTINE, γεν. 02-03-1965 στην Αυστρία.

2) Υπήκοος Αυστρίας (επ) TEISSEL (ον) ANNA του STANISLAW και της MARIA, γεν. 29-06-1969 στην Πολωνία.

3) ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ ΦΩΚΙΩΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ και της ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ, γεν. 15-01-1961 στην Τριάδα Σερρών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 17-08-2015, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό της εν λόγω πράξης καθ’ όσον έτσι θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις του κατηγορουμένου να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προς διερεύνηση των πράξεων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388354 και 388350.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Νοέμβριο του έτους 2010, συστήθηκαν συνολικά πέντε (5) εταιρίες, μία εκ των οποίων αποτελούσε υποκατάστημα εταιρίας με έδρα χώρα της κεντρικής Ευρώπης, με κατά περίπτωση διαχειριστές και νόμιμους εκπροσώπους, το προαναφερόμενο ζευγάρι.

Σκοπός των εταιριών ήταν η ενεργή συμμετοχή των υποψήφιων θυμάτων τους με την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, σ’ ένα εσκεμμένα πολύπλοκο και δυσνόητο πρόγραμμα που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες κι έχει τη δυνατότητα να τροποποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας.

Πραγματοποιώντας σεμινάρια και επιμελημένες συναντήσεις σε διάφορους χώρους, προσέλκυαν νέους συνεργάτες – πελάτες, στους οποίους υπόσχονταν πολυτελή ζωή και αυξημένα οικονομικά οφέλη, ως εταιρία με διεθνή παρουσία και δραστηριότητα.

Χρησιμοποιώντας πυραμιδωτή μορφή ανάπτυξης εταιρίας, έπειθαν επαγγελματίες ότι με την ένταξή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προωθούσαν, θα αποτελούσαν συμβεβλημένες επιχειρήσεις μιας εκ των πέντε προαναφερόμενων εταιριών και θα διεύρυναν το πελατολόγιό τους, ενώ θα εξασφάλιζαν έκπτωση στην παροχή υπηρεσιών και αγορά προϊόντων μεταξύ των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων.

Επιπλέον, με την διαβεβαίωση της εταιρίας για αυτόβουλη αποχώρηση των μελών οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσαν, λαμβάνοντας παράλληλα το αρχικό χρηματικό ποσό που κατέβαλαν, εξάλειψαν κάθε επιφύλαξη των θυμάτων τους, με αποτέλεσμα την άμεση ένταξή τους στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Η παράνομη δράση των πέντε εμπλεκομένων στην υπόθεση εντοπίζεται στις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Μυτιλήνης και των Μεγάρων Αττικής, ενώ από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε οτι από το Νοέμβριο του έτους 2010 έως τον Σεπτέμβριο του έτους 2013, εξαπατήθηκαν τουλάχιστον είκοσι (20) άτομα.

Σημειώνεται ότι, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (81.071,6) ευρώ.

πηγή: thestival

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα