22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Συρία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι διέταξε την έναρξη πολεμικής επιχείρησης κατά της Συρίας, σε απάντηση για επίθεση κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

“Έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεκινήσουν επιθέσεις ακριβείας σε στόχους που σχετίζονται με χημικά όπλα του συριακού δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ”, δήλωσε ο Τραμπ από την αίθουσα υποδοχής διπλωματών του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων που μίλησαν στο CNN ακούστηκαν εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Δαμασκού. Στις επιθέσεις συμμετέχουν αμερικανικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά πλοία, δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο Τράμπ δήλωσε ότι αποφάσισε να αναλάβει δράση, διότι η δράση του Μπασάρ Αλ Άσαντ του περασμένου Σαββατοκύριακου “ήταν μια σημαντική επίθεση εναντίον του δικού του λαού” και “όχι οι πράξεις ενός ανθρώπου, αλλά τα εγκλήματα ενός τέρατος”.

Ο Τράμπ δήλωσε ότι στις πολεμικές επιχειρήσεις συμμετέχουν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. “Η συνδυασμένη ανταπόκριση των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων σε αυτές τις φρικαλεότητες θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα της εθνικής μας εξουσίας: στρατιωτικά, οικονομικά και διπλωματικά”, δήλωσε ο Τραμπ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέσα Μέι δήλωσε ότι εξουσιοδότησε τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχοθετημένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες των χημικών όπλων του Συριακού Κράτους και να αποτρέψουν τη χρήση τους.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να τερματιστεί η χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα