13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Πραξικόπημα” ετοίμαζε ο Σόιμπλε

Το περιβόητο έγγραφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για πενταετές Grexit όχι μόνο υπάρχει αλλά όπως έρχεται τώρα στο φως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το είχε… μοιράσει μόνο στις χώρες “δορυφόρους” του.

Την ύπαρξη του εγγράφου αποκάλυψε πρώτη η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, σύμφωνα με την οποία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε “κυκλοφορήσει” στο Eurogroup πρόταση που προέβλεπε να βγεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη για ένα διάστημα πέντε ετών, κατά τα οποίο θα της χορηγούνταν ανθρωπιστική βοήθεια αφού θα παρέμενε μέλος της ευρωζώνης.

Και αφού αρχικά το δημοσίευμα της FAZ διαψεύστηκε (ακόμη και από την ελληνική κυβέρνηση) στη συνέχεια γερμανικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα Der Tagesspiegel, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του εγγράφου, το οποίο όμως χαρακτήρισαν έγγραφο εργασίας και όχι πρόταση στο Eurogroup.

Το πιο εξοργιστικό, όμως, είναι πως οι γερμανικοί κύκλοι υποστήριξαν στο Der Tagesspiegel πως ο Σόιμπλε διακίνησε το έγγραφο για το πενταετές Grexit μόνο στις χώρες που έχουν τις ίδιες απόψεις με εκείνον. Προσπάθησε δηλαδή να κάνει ένα είδους “πραξικόπημα” στις τάξεις του Eurogroup!

SOIBLE

«Πρόκειται για έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β και δεν προοριζόταν για τη σημερινή συνεδρίαση» δηλώνει διπλωμάτης στην Der Tagesspiegel. Συνεπώς, επισημαίνεται, ο Σόιμπλε δεν το παρουσίασε στους συναδέλφους του, αλλά το έγγραφο δόθηκε κατά την προετοιμασία του Eurogroup μόνο σε χώρες με παρόμοιες απόψεις!

Πηγή: newsit.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα