15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη βουλή η ΣΕΚΑΠ του Ιβαν!

Παραμένει το αδιέξοδο στην καπνοβιομηχανία της Ξάνθης, καθώς οι εξελίξεις διαψεύδουν τις προσδοκίες για λύση μετά τη χθεσινή τριμερή στο υπουργείο Εργασίας.

Παρά το σχετικά θετικό κλίμα που «έβγαινε» χθες μετά την τριμερή σύσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας Β.Κεγκέρογλου, των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ και της νέας διοίκησης της καπνοβιομηχανίας, υπό την ιδιοκτησία Ιβάν Σαββίδη, οι σημερινές εξελίξεις δείχνουν ότι το αδιέξοδο παραμένει.

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός ζήτησε χθες αφενός από τη διοίκηση της εταιρείας να βάλει φρένο στις απολύσεις και στις ατομικές συμβάσεις και αφετέρου από τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης επιχειρησιακής σύμβασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των εργαζομένων, σήμερα, η διοίκηση ζήτησε να τεθούν στη διαθεσιμότητα 16 εργαζόμενοι, οι οποίοι τύποις ανήκουν στη θυγατρική Biofilter, αλλά ουσιαστικά εργάζονται στη ΣΕΚΑΠ, ενώ άρχισε ξανά τις πιέσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δικηγόρος των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες μειώσεις μισθών αλλά και σε απολύσεις, ιδίως όσων δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, πάντως, βρίσκονται στην Αθήνα και είχαν επαφές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, ενώ αύριο θα συναντήσουν εκπροσώπους από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όπως είπε στη Voria.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κ.Γαβριηλίδης, έλαβε διαβεβαιώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα της ΣΕΚΑΠ.

Πηγή: voriia

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα