17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Για εντοπισμό στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων στα κινητά των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη κάνει λόγο το πρακτορείο Ανατολή.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, βρέθηκε στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στη μνήμη του τηλεφώνου του ενός εκ των δύο στρατιωτικών και συγκεκριμένα του αξιωματικού Άγγελου Μητρετώδη. Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται αν τα στρατιωτικά σχεδιαγράμματα που εντόπισαν οι τουρκικές αρχές αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού κι ότι οι εργασίες συνεχίζονται για τον έλεγχο όλου του περιεχομένου.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

Οι δύο Έλληνες πάντως όταν είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο δεν είχαν αποδεχθεί την κατηγορία για κατασκοπεία. «Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του Αγγελος Μητρετώδης.

Η αγωνία για τον 25χρονο υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κορυφώνεται, καθώς μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και ως εκ τούτου ο χρόνος επιστροφής τους στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο εάν επιβεβαιωθούν οι εν λόγω πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο.

Διεθνοποιείται το θέμα

Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών θα ζητήσει στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπας στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ενώ είχε και επικοινωνία για το θέμα της Τουρκίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς απέστειλε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως θα ζητήσει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση τόσο σε επίπεδο ΕΛΚ όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

«Δεν νίπτουμε τας χείρας στην υπόθεση. Το αντίθετο», λέει από την πλευρά του ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ενώ μιλώντας στο news247, για τις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι διαιτητής. Δεν έχουμε μια κίτρινη κάρτα που μπορούμε να τραβήξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα