18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Συναγερμός” στην Ευρώπη

Τσιμεντένια οδοφράγματα στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας – Στόχος και ο ναός Frauenkirche της Δρέσδης – Επιβεβαίωση των πληροφοριών από την αστυνομία – «Γνωρίζουμε και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα…», τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής στη Δρέσδη.

Τζιχαντιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε εκκλησίες-σύμβολα και όχι μόνο ανά την Ευρώπη, προκειμένου να επιφέρουν τοπ μεγαλύτερο πολλαπλό χτύπημα στην ιστορία της τρομοκρατίας, αναφέρει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές όλων των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου.

Η έρευνα των μυστικών υπηρεσιών ξεκίνησε από τη δημοσίευση ενός περιοδικού που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει φωτογραφίες από χριστιανικούς ναούς της Ευρώπης, προτείοντας στους «μοναχικούς λύκους» που είναι διάσπαρτοι σε πολλά κράτη, να επιλέξουν ως στόχους τις εκκλησίες.

Στη Γερμανία ήδη έχουν τοποθετήσει τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από τον Καθεδρικό Ναό στην πόλη της Κολωνίας, καθώς οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την έρευνα για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην Καταλονία την περασμένη εβδομάδα, στόχος του τζιχαντιστικού δικτύου ήταν τόσο η εκκλησία Sagrada Familia, όσο και άλλα πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία.

Η γερμανική αστυνομία ετοιμάζεται να λάβει έκτακτα μέτρα και για τον ναό Frauenkirche της Δρέσδης, η φωτογραφία του οποίου είχε συμπεριληφθεί στο περιοδικό των τζιχαντιστών. Ο συγκεκριμένος ναός είχε καταστραφεί το 1945 από βομβαρδισμό των συμμαχικών δυνάμεων και η ανακατασκευή του έγινε αρκετά χρόνια μετά.

Η επικεφαλής της αστυνομίας στη Δρέσδη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι «γνωρίζουμε τον κίνδυνο, έχουμε ενημερωθεί και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα