24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Της έβαλαν κατά λάθος 850.000 δολάρια αντί για 85!

Δεν πίστευε στα μάτια της νεαρή φοιτήτρια στη Νότια Αφρική, όταν είδε στο λογαριασμό της να έχουν μπει 850.000 δολάρια, αντί για 85, που αφορούσαν ένα επίδομα που έπαιρνε κάθε μήνα από το Πανεπιστήμιό της.

Το πανεπιστήμιο Walter Sisulu, στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου καταθέτει στον τραπεζικό λογαριασμό της κάθε μήνα, το ποσό των 85 δολαρίων για βιβλία και σίτιση. Κατά λάθος, βέβαια, προστέθηκαν ακόμη τέσσερα μηδενικά στην κατάθεση.

Τι έκανε η τυχερή φοιτήτρια; Τα 850.000 δολάρια, όπως φαντάζεστε, δεν πήγαν σε βιβλία και τρόφιμα… Θέλησε να σπαταλήσει αμέσως όσα περισσότερα μπορούσε. Αγόρασε ενδύματα και υποδήματα για αυτήν και τις φίλες της από ακριβά μαγαζιά. Αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για όλη την παρέα της και διοργάνωσε πάρτι με ακριβά δώρα για όλους.

Συμφοιτητής της παρατήρησε την ξαφνική αλλαγή της και την «κάρφωσε» στους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους. Οι αρμόδιες Αρχές εξέτασαν μετά την καταγγελία όλα τα στοιχεία των συναλλαγών και κατέληξαν στο απίστευτο αυτό συμπέρασμα. Πρόσθεσαν μάλιστα ότι η φοιτήτρια φέρει ευθύνη για τα χρήματα που ξόδεψε.

Από την άλλη μεριά, η Intellimali, η αρμόδια εταιρεία, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το λάθος και ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εφαρμοστεί νέες πολιτικές για να διασφαλιστεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα