23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Της έκλεψαν το ποδήλατο, το έκλεψε πίσω!

Αστικός ήρωας στο Μάντσεστερ έχει γίνει μια κοπέλα που βρήκε τους κλέφτες που της βούτηξαν το ποδήλατο και το πήρε πίσω με τον τρόπο που τη δίδαξαν: κλέβοντάς το.

Κι αυτό γιατί η αστυνομία της πόλης ήταν «πολύ απασχολημένη για να με βοηθήσει», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η κοπέλα, που επέλεξε να παραμείνει ανώνυμη, όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα «Manchester Evening News», είχε μάλιστα καταγραμμένη σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης την όλη επιχείρηση για την κλοπή του ποδηλάτου της, αν και η αστυνομία της είπε απερίφραστα πως δεν θα ερευνούσαν ποτέ την υπόθεση: «Η αστυνομία μου είπε ‘‘τίποτα δεν μπορεί να γίνει, δεν έχουμε κόσμο’’», εξομολογείται.

Απτόητη, η νεαρή ξεψάχνισε την πόλη και τις ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου και λίγες μέρες αργότερα είδε το ποδήλατό της να πωλείται κανονικά από κάποιον στο ίντερνετ, όταν και συμφώνησε να το αγοράσει.

Παρά το γεγονός ότι είχε τσακώσει τον κλέφτη, η αστυνομία, όπως λέει, αρνήθηκε για άλλη μια φορά να τη βοηθήσει. «Μου είπαν ‘‘μπορούμε να τους τηλεφωνήσουμε, αλλά συνήθως γίνονται καπνός’’. Κι εγώ τους είπα πως αν δεν πάνε να το πάρουν, θα το έκανα μόνη μου».

Παρά τις συστάσεις των διωκτικών αρχών να μην κάνει κάτι τέτοιο, αρκούντως επικίνδυνο, εκείνη πήρε τον άντρα της, τον κουνιάδο της και τρεις φίλους τους και πήγαν όλοι μαζί να κάνουν ένα test-drive στο ποδήλατο, αφού συμφώνησαν στην τιμή αγοράς.

Οι κλέφτες της ζήτησαν να τους αφήσει την τσάντα της ως εχέγγυο πως θα επέστρεφε, μόνο που τους άφησε μια παλιά τσάντα γεμάτη με ακυρωμένα εισιτήρια δημόσιων συγκοινωνιών. Όταν έφτασε μάλιστα στο σπίτι της, ενημέρωσε την αστυνομία για την πετυχημένη αποστολή της και άκουσε τους αστυνομικούς να την επιπλήττουν για την αποκοτιά της! «Έκανα ό,τι έκανα γιατί ήταν θέμα αρχών», είπε στην εφημερίδα, «είναι σαν στρατιωτικός κανόνας για μένα. Για κάποιους ανθρώπους, είναι απλώς ένα ποδήλατο, αλλά για μένα είναι το δικό μου ποδήλατο». Όσο για τον κλέφτη, είπε πως ήταν ένας 20χρονος νεαρός, που έμοιαζε «πολύ αθώος … ήταν πολύ ευγενικός».

Όταν η ιστορία της δημοσιοποιήθηκε, η αστυνομία του Μάντσεστερ τη συνεχάρη δημοσίως και αποπειράθηκε να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Όσο για το θύμα, ήταν η έκτη φορά που της έκλεψαν ποδήλατο μέσα σε 14 χρόνια…

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα