14.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τι ψάξαμε στη Google το 2017

Οι ανησυχίες των Ελλήνων πολλές μέσα στο 2017. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να τους τις λύσει εκτός από την… αναζήτηση της Google. Εκεί όπου το Survivor και το κοινωνικό μέρισμα είχαν την… τιμητική τους.

Το 2017 οδεύει προς το τέλος του. Και ξεκινά ο απολογισμός και οι ανασκοπήσεις. Τι ψάξαμε λοιπόν μέσα στη χρονιά; Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις των Ελλήνων στην αναζήτηση της Google ήταν δυο: ο reality Survivor και το κοινωνικό μέρισμα.

Αν, πάντως, σκεφτεί κανείς ότι το Survivor παιζόταν από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο και το κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, είναι σαφές ποιος είναι ο… νικητής!

Οι ταχύτερες αναζητήσεις στη Google

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, Survivor και κοινωνικό μέρισμα ήταν στις δυο πρώτες θέσεις όσον αφορά στις ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις του 2017. Ακολουθεί η Eurovision, ακόμα ένα reality, το Nomads, η Ζωή Λάσκαρη, το Eurobasket, ο Στάθης Ψάλτης, το Despacito, ακόμα ένα (τύπου) reality, το My style rocks και το νέο iPhone.Survivor

Η επικαιρότητα

Όσον αφορά στα θέματα της επικαιρότητας, χωρίς… Survivor, το κοινωνικό μέρισμα είναι στην πρώτη θέση. Ακολουθεί η αναζήτηση για τον ΕΦΚΑ (σ.σ. μας έκαψαν οι εισφορές και φαίνεται). Στην τρίτη θέση η Ηριάννα, η φοιτήτρια που κατηγορείται για σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και ζητά την αποφυλάκισή της ως τη δίκη της αλλά δυο φορές το αίτημά της έχει απορριφθεί. 

Τους Έλληνες ενδιέφεραν, όπως φαίνεται, οι εξελίξεις στην Καταλονία αλλά και οι εκλογές για τον νέο φορέα στην Κεντροαριστερά. Τους ενδιέφεραν επίσης οι δασικοί χάρτες, ο άφαντος Αρτέμης Σώρρας, η τραγωδία στη Μάνδρα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που είχε βρεθεί στο Κορδελιό και έγινε ολόκληρη επιχείρηση για να την απομάκρυνσή της! Καταλονία

Στο πεδίο «διασημότητες», οι Έλληνες φαίνεται πως συγκλονίστηκαν από το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, του Στάθη Ψάλτη και της Νανάς Καραγιάννη. Και οι τρεις έφυγαν από τη ζωή μέσα στο 2017 και είναι στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων. 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από εκεί και πέρα «επιστρέφουμε» στον τομέα των reality, με την Ειρήνη Παπαδοπούλου (Survivor) και τη Νατάσα Καλογρίδη (Nomads) να ακολουθούν. Στην έκτη θέση των αναζητήσεων είναι η ηθοποιός Μαίρη Τσώνη, που είχε παίξει στον Κυνόδοντα του Γιώργου Λάνθιμου κι έφυγε από τη ζωή μέσα στο 2017.

Ακολουθούν τρεις παίκτες του Survivor (Λάουρα Νάργες, Ντάνος και Σόφι Πασχάλη) και τέλος ο Chester Bennington, ο τραγουδιστής των Linkin Park που πέθανε τον περασμένο Ιούλιο.

Δείτε τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σε πίνακες

Ταχύτερα αυξανόμενες αναζητήσεις 2017
1. Survivor
2. Κοινωνικό Μέρισμα
3. Eurovision 2017
4. Nomads
5. Zωή Λάσκαρη
6. Eurobasket 2017
7. Στάθης Ψάλτης
8. Despacito
9. My style rocks
10. iPhone 8
                    Επικαιρότητα
1. Κοινωνικό μέρισμα
2. ΕΦΚΑ
3. Ηριάννα
4. Καταλονία
5. Εκλογές Κεντροαριστεράς
6. Δασικοί Χάρτες
7. Σώρρας
8. Μάνδρα Αττικής
9. Ηλεκτρονικό εισιτήριο
10. Βόμβα Κορδελιό
                      Διασημότητες
1. Zωή Λάσκαρη
2. Στάθης Ψάλτης
3. Νανά Καραγιάννη
4. Ειρήνη Παπαδοπούλου
5. Νατάσα Καλογρίδη
6. Μαίρη Τσώνη
7. Λάουρα Νάργες
8. Ντάνος
9. Σόφι Πασχάλη
10. Chester Bennington
                           Ταινίες
1. La la land
2. Fast and Furious 8
3. It
4. Wonder Woman
5. Το τελευταίο σημείωμα
6. Justice League
7. Moonlight
8. Logan
9. Fifty Shades Darker
10. Blade Runner
               Σειρές και Τηλεοπτικά
1. Survivor
2. Nomads
3. My style rocks
4. Παρθένα Ζωή
5. Έλα στη θέση μου
6. Survival Secret
7. Τατουάζ
8. Συμμαθητές
9. Rising Star
10. Shopping Star

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα