24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρηματοκιβώτιο έκανε φτερά!

Οικιακή βοηθός συνελήφθη κατηγορούμενη ότι οργάνωσε κλοπή χρηματοκιβωτίου, που περιείχε κοσμήματα αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, μέσα από το σπίτι στο οποίο απασχολούνταν.

Η γυναίκα συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή όταν εντοπίστηκε έξω από σπίτι ηλικιωμένου, τον οποίο ανέλαβε να προσέχει το τελευταίο διάστημα.Το χρυσοφόρο χρηματοκιβώτιο κλάπηκε από το σπίτι 59χρονης τον Σεπτέμβριο του 2013. Η γυναίκα είχε προσλάβει 41χρονη Γεωργιανή να τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, όμως αυτή κατηγορείται πως, σε συνεργασία με ακόμη τρία άτομα, εκμεταλλεύτηκε την απουσία της ιδιοκτήτριας και άρπαξε το χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Ανάληψης, η οικιακή βοηθός γνώριζε το πρόγραμμα της 59χρονης και έτσι οργανώθηκε η κλοπή τις ώρες που απουσίαζε.

Στις 29 Σεπτεμβρίου πέρυσι δύο συνεργοί της μπήκαν στο σπίτι, ενώ τρίτος παρέμενε έξω ως τσιλιαδόρος. Μετά την κλοπή του χρηματοκιβωτίου, η 41χρονη εξαφανίστηκε από το σπίτι, χωρίς να δώσει κανένα σημείο στην ιδιοκτήτρια που την είχε προσλάβει. Στις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που είχαν αγοραστεί από υπηκόους τρίτων χωρών, επομένως δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τις συνομιλίες τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 41χρονη και ένας εκ των κατηγορουμένων για την κλοπή, 37 χρόνων, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υπόθαλψη εγκληματία και ναρκωτικά η γυναίκα και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές ο άντρας.

πηγή: makthes.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα