11.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ρόδου πραγματοποίησε με ασφάλεια το το μεσημέρι της Δευτέρας αεροσκάφος Boeing 737 – 8Q8, το οποίο εκτελούσε την πτήση από Ρόδο προς Βουδαπέστη.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου. Σύμφωνα με τη Ροδιακή, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης απογείωσης ένιωσε ένα δυνατό τράνταγμα στο αεροσκάφος, πιθανότατα από έναν από τους κινητήρες.

Το ίδιο τοπικό μέσο αναφέρει ότι το πιθανότερο είναι να πρόκειται για εισρόφηση πουλιών στον κινητήρα. Αμέσως, ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και εφαρμόστηκε ο κανονισμός που προβλέπεται σε κάθε περίπτωση.

Κανένας από τους επιβάτες δεν κινδύνευσε και όλα εξελίχθησαν ομαλά. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου πάντως, έληφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια 10 λεπτά αργότερα στις 16:05.

Παρόλα αυτά, θα ακολουθηθεί εκτίμηση από ειδικούς μηχανικούς για να κριθεί ότι μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με άλλη πτήση της ίδιας εταιρίας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα