18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Τρίτη, σε περιοχές στα δυτικά και νότια της χώρας, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, νοτιότερα της Κέρκυρας, στην Πελοπόννησο, κυρίως τη δυτική και νότια, την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά.

Την Τέταρτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές αλλά το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική σήμερα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Πέμπτη ο καιρός αναμένεται να είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βελτίωση θα σημειωθεί από την Παρασκευή σταδιακά από τα βορειοδυτικά της χώρας και κυρίως το Σάββατο, οπότε οι βροχές θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση τους σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

πηγή: protothema.gr

 

Powered by WPeMatico

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα