26.1 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έντεκα ισλαμιστές νεκροί

Έντεκα φερόμενοι ισλαμιστές έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην περιοχή του Σινά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, πέντε ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εφόδου της αιγυπτιακής αστυνομίας σε κρησφύγετο των υπόπτων, στην επαρχία Ισμαϊλίγια.

Η Ισμαϊλίγια πιστεύεται ότι είναι η περιοχή όπου ομάδες ισλαμιστών αποθηκεύουν τον οπλισμό τους και ετοιμάζουν τα χτυπήματά τους στο γειτονικό Σινά.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει, έως τώρα, την ευθύνη για τη βομβιστική και ένοπλη επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, που ήταν η πλέον πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στη νεότερη ιστορία της Αιγύπτου.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν συνδέσει το αιματοκύλισμα με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, επικαλούμενες δηλώσεις επιζώντων που είπαν ότι οι ένοπλοι δράστες κρατούσαν σημαία της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι έχει υποσχεθεί σκληρή και βίαιη απάντηση, λέγοντας ότι η επίθεση δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα