15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έπιασαν τον μπούφο που χτυπούσε περαστικούς

Ο μπούφος-τρομοκράτης που είχε σπείρει τον πανικό εδώ και έναν χρόνο στην πόλη Πούρμερεντ της βόρειας Ολλανδίας, καθώς εξαπέλυε αιφνιδιαστικές επιθέσεις και τραυμάτιζε τους κατοίκους στο κεφάλι, έπεσε τελικά στα δίχτυα ενός εκπαιδευτή γερακιών που κατάφερε να τον πιάσει ζωντανό.

Το πουλί, το μεγαλύτερο νυκτόβιο στο είδος του στην Ευρώπη -το άνοιγμα των φτερών του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,80 μέτρο- είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 50 επιθέσεις στην πόλη αυτή. Πλησίαζε εντελώς αθόρυβα τους ανυποψίαστους περαστικούς και τους άφηνε αιμόφυρτους.

“Ο μπούφος αιχμαλωτίστηκε σήμερα από έναν εκπαιδευτή γερακιών. Είναι σε καλή κατάσταση και προς το παρόν παραμένει αιχμάλωτος, μέχρι να τον μεταφέρουμε στο κατάλληλο περιβάλλον”, ανέφερε ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Οι μπούφοι είναι προστατευόμενο είδος στην Ευρώπη και μια οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει την αιχμαλωσία τους. Ο δήμος του Πούρμερεντ πήρε ειδική άδεια για να οργανώσει το “κυνήγι” του επιθετικού πτηνού.

“Οι επιθέσεις γίνονταν όλο και πιο σοβαρές. Πολλοί άνθρωποι φοβούνταν να βγουν από τα σπίτια τους”, σημείωσε ο δήμος.

Ο μπούφος περίμενε να πέσει η νύχτα για να εξαπολύσει τις επιθέσεις του. Τον Φεβρουάριο, δύο μέλη ενός τοπικού αθλητικού συλλόγου δέχτηκαν επίθεση ενώ έκαναν προπόνηση και ο ένας τους χρειάστηκε έξι ράμματα στο κεφάλι. Λίγο μακρύτερα, οι υπάλληλοι και οι ασθενείς ενός κέντρου για την αποκατάσταση αναπήρων είχαν δεχτεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις.

Ως προσωρινό μέτρο, ο δήμος κατέληξε να συστήσει στους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους τις νυχτερινές ώρες κρατώντας… ομπρέλα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα