Έρχεται νέα πατέντα από τη Samsung

Θέλει να επεκτείνει την οθόνη των κινητών της

Αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας για ένα smartphone με επεκτάσιμη οθόνη υπέβαλλε η Samsung. Βάσει του σχεδίου, η οθόνη του εν λόγω smartphone που οραματίζεται η Samsung θα αποτελείται από τρία μέρη.

Τα δύο πλαϊνά θα διπλώνουν και θα μπαίνουν συρταρωτά κάτω από το κεντρικό. Όταν τα δύο αυτά μέρη είναι κλειστά, το smartphone θα μοιάζει όπως ένα συνηθισμένο smartphone, αλλά ανά πάσα στιγμή ο χρήστης θα μπορεί να τραβήξει έξω και τα άλλα δύο μέρη. Τα μέρη της οθόνης θα είναι ελαφρά ελαστικά.

Φαίνεται πάντως ότι μια τέτοια οθόνη, παρόλο που θα είναι χρήσιμη, θα είναι πιο περίπλοκη στην επισκευή της αν ένα από τα τμήματα χαλάσει. Επίσης, θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτά τα τμήματα, ώστε να μην προσθέτουν πολύ στο συνολικό πάχος του smartphone, αλλά κάτι θα έχει κατά νου η Samsung. Ίσως μελετά μια πιο κόμπακτ συσκευή, η οποία θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να μεγαλώνει η οθόνη όταν χρειάζεται.

Η αίτηση υποβλήθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017. Απομένει να δούμε αν εγκριθεί, τι έχει σκεφτεί η Samsung.

Σχετικά άρθρα