Αγώνας δρόμου για 32.000 νέες συντάξεις

Μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν τις προθεσμίες των δανειστών

Αγώνα δρόμου για την απονομή 32.000 νέων κύριων συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων, έως το τέλος Δεκεμβρίου, δίνει ο ΕΦΚΑ.

Η πρώτη δόση αφορά 19.000 νέες συντάξεις (γήρατος και χηρείας) και προγραμματίζεται να δοθεί στις 27 έως 28 Νοεμβρίου. Η δεύτερη δόση θα αφορά 7.000 νέες συντάξεις (γήρατος και αναπηρίας) και θα καταβληθεί στο διάστημα 27 με 28 Δεκεμβρίου.

Το συνολικό κόστος της καταβολής των νέων αυτών συντάξεων θα ανέλθει σε 90.000.000 ευρώ (μαζί με τα αναδρομικά τους).

Η έλευση των δανειστών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα ασκεί «ασφυκτική» πίεση στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να «πιάσει» τα νούμερα απονομής συντάξεων για τα οποία έχει δεσμευτεί και να απορροφήσει το κονδύλι των 859.000.000 ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα.

Για τον λόγο αυτό ο Φορέας καλεί σε «επιστράτευση» όλους τους υπαλλήλους του, προκειμένου να εργαστούν τα τρία Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε να εκκαθαρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εκκρεμή αιτήματα. Η πρόσκληση για εργασία πέραν του νόμιμου ωραρίου είναι προαιρετική, όπως έγινε και το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτωβρίου.

Η υπερεργασία των υπαλλήλων σε συνδυασμό με την απογευματινή λειτουργία των ειδικών κλιμακίων που συστάθηκαν με στόχο την ταχύτερη έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, αναμένεται να αποδώσουν καρπούς ώστε να καταστούν εφικτοί οι στόχοι Δεκεμβρίου.

Οι δανειστές για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση, θέλουν να δουν το σύστημα απονομής κύριων συντάξεων να αποδίδει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα, για αυτό και τονίζεται προς τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ πως «το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται πως για όσους υπαλλήλους απασχοληθούν τα Σαββατοκύριακα θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να τους χορηγηθεί άδεια κατ’ αναλογία της επιπρόσθετης απασχόλησής τους, από 1.1.2018.

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα