Ανεβαίνει το κόστος της διαδρομής Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Όλες οι πληροφορίες για την αύξηση της τιμής των διοδίων

Την αύξηση ανακοίνωσε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής, στο πλαίσιο της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.

Αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου τα διόδια στη διαδρομή από Πελασγία έως Κλειδί της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τη διαδρομή κατά 30 λεπτά ακριβότερη για τις μοτοσικλέτες και 40 λεπτά για τα αυτοκίνητα.

Οι παραπάνω αυξήσεις αφορούν μόνο στους μετωπικούς σταθμούς, κατά 10 λεπτά σε ορισμένους από αυτούς, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση και σε πλευρικούς.

Συγκεκριμένα η αύξηση έχει πραγματοποιηθεί σε 10 από τους 12 σταθμούς της διαδρομής, μετωπικούς και πλευρικούς, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις αυξήσεις στον πίνακα που ακολουθεί.

Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει ακόμα σταθμούς διοδίων στις Αφίδνες, στη Θήβα και στην Τραγάνα, την λειτουργία των οποίων έχει αναλάβει η εταιρεία «Νέα Οδός», καθώς επίσης και στην Αγία Τριάδα και την Μαυρομαντήλα, τη λειτουργία των οποίων έχει αναλάβει η εταιρεία «Κεντρική Οδός».

Οι δύο τελευταίες εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τις αυξήσεις για το νέο έτος λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, θα το πράξουν όμως πιθανότατα λίγο αργότερα.

Η συνολική αύξηση λοιπόν αναμένεται κοντά στο 1 ευρώ για τα αυτοκίνητα και κάτι περισσότερο από 50 λεπτά για τις μοτοσικλέτες. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι ισχύουν εκπτωτικά προγράμματα μέσω της ηλεκτρονικής πληρωμής που υποστηρίζουν οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, τα οποία ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης των αυτοκινητόδρομων εξασφαλίζουν σημαντικό όφελος.

Πληροφορίες σχετικά με τα εκπτωτικά αυτά προγράμματα μπορείτε να βρείτε για την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» εδώ και για τις «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός»:

πηγή: seleo.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.