Ανθρωποκυνηγητό στο Μόναχο

Για τον δράστη της πρωινής επίθεσης με μαχαίρι

Τουλάχιστον πέντε τραυματίες – Στη σύλληψη ενός υπόπτου προχώρησε η αστυνομία – Έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους – Πώς περιγράφει τον δράστη η αστυνομία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφριά, από έξι διαδοχικές επιθέσεις που πραγματοποίησε άγνωστος άντρας με μαχαίρι στο κέντρο της πόλης του Μονάχου στην πλατεία Rosennheimer σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η Αστυνομία, μέσω Twitter, ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συγκεκριμένες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ ανακοίνωσε πως ένας ύποπτος έχει συλληφθεί για την επίθεση .«Έχουμε έναν ύποπτο», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Μονάχου. Πάντως προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τον δράστη των διαδοχικών επιθέσεων με μαχαίρι.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της γερμανικής αστυνομίας ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια.

«Έχουμε ακόμη λίγες πληροφορίες στη διάθεσή μας και για αυτό υπάρχουν διάφορες πιθανότητες. Μπορεί να πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει και πολιτικό κίνητρο – λόγω των πρόσφατων επεισοδίων στην Γερμανία δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε», δήλωσε ο καθηγητής για θέματα ασφάλειας Χανς-Γκερντ Γιάσκε στο ιδιωτικό ειδησεογραφικό κανάλι Ν24.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η αστυνομία ενημέρωνε ότι αναζητά έναν σχετικά μεγαλόσωμο ξανθό άνδρα, περίπου 40 ετών, ο οποίος φορά πράσινο αθλητικό μπουφάν, γκρι παντελόνι και επιβαίνει σε παλιό μαύρο ποδήλατο ενώ έχει και σακίδιο.

Σχετικά άρθρα