24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απίστευτο σκάνδαλο: Ο Μαρτίνης “καίει” την οικογένεια Μητσοτάκη! (video)

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, παρεμβαίνοντας live και μιλώντας στο «Ε TV», αργά τη νύχτα της Κυριακής (ξημερώνοντας Δευτέρα 22/5), εμμέσως πλην σαφώς, προϊδέασε για το τι πρόκειται να συμβεί με όλα όσα θέλει να φέρει στο φως της δημοσιότητας, μιλώντας στη δικαιοσύνη αλλά και καταθέτοντας στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία. Μάλιστα επιβεβαίωσε τις καταγγελίες για την Αλεξία Μπακογιάννη (πως εισέπραττε 320.000 ευρώ τον χρόνο από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό).

Επίσης ρωτηθείς, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο αποκαλυπτικό «πιπεράτο» δημοσίευμα του RPNTV (στις 21 Φεβρουαρίου 2017), όπου μεγαλόσχημοι, νυν βουλευτές και πρώην υπουργοί, φέρονται να απέκτησαν ακίνητα – φιλέτα με τη βοήθεια του στο «μιλητό»… καθώς επρόκειτο για κληροδοτήματα του ΕΕΣ, ο Ανδρέας Μαρτίνης, όχι μόνο δεν το διέψευσε, αλλά δήλωσε έτοιμος να μιλήσει και για αυτό, όπως και για άλλα πολλά, κάνοντας συγκλονιστικές αποκαλύψεις με «ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα».

Στη δε ερώτηση αν πολιτικοί αρχηγοί, που έχουν χρηματίσει πρωθυπουργοί, τον οδήγησαν σε παρανομίες, ζητώντας του διαπλεκόμενα ρουσφέτια, ο κ. Μαρτίνης απάντησε ότι «μόνο οι κ. Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας» δεν τον ενόχλησαν ποτέ και για τίποτα, βάζοντας ξεκάθαρα στο κάδρο όλους τους άλλους.

Σύμφωνα και με τις πληροφορίες της στήλης «πιπεράτα παρασκήνια» του Πάρι Κουρτζίδη στο RPNTV.gr και την εβδομαδιαία εφημερίδα «axia news», ο κ. Μαρτίνης επιθυμεί να διαπραγματευτεί την αποφυλάκιση του με τα στοιχεία που μπορεί να δώσει και να «κάψει» τους πρώην πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικά για την Ν.Δ. (πρώην υπουργούς και νυν βουλευτές) και την οικογένεια Μητσοτάκη προτίθεται να παίξει το «παιχνίδι» του Μαξίμου και να καταθέσει ακράδαντα στοιχεία που θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα, ακόμη και στη συνοχή του γαλάζιου κόμματος, αρκεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα του, περί αποφυλάκισης του για σοβαρούς λόγους υγείας (75%+ αναπηρία), κι ενώ διανύει το 76ο έτος ζωής.

Το RPNTV.gr πάντως, έχοντας στα χέρια του τα πορίσματα που αφορούν στα κληροδοτήματα και τα ακίνητα του Ερυθρού Σταυρού, που πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, περιμένει τις αναλυτικές εκθέσεις των ελεγκτών, καθώς εκτιμάται ότι θα δείξουν τη «μεγάλη εικόνα» του σκανδάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα αυτών που ωφελήθηκαν, αποκτώντας ακίνητα-φιλέτα «μπιρ παρά» βρίσκονται πολύ ηχηρά ονόματα, η δημοσιοποίηση των οποίων αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό»!

πηγή: rpntv.gr

ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

Όπως έγραψε το altsantiri.gr:

Αμοιβή 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, του κατηγορούμενου για υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατ. ευρώ , κ. Aνδρέα Μαρτίνη.

Η εταιρεία της κ. Μπακογιάννη, AIA RELATE είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα και είχε ισχυριστεί πως απλώς διαχειρίστηκε το ποσό των 320.000 ευρώ/έτος για παροχή υπηρεσιών δημοσίων σχέσεων και αγορά διαφημιστικού χρόνου.

Σύμφωνα με πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, η εταιρεία της κ. Αλεξίας Μπακογιάννη, έλαβε το 2009 και το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από πολίτες σε εράνους υπέρ του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα, για τη διαφημιστική προβολή του εράνου του Ερυθρού Σταυρού ξοδεύτηκαν 235.000 ευρώ και δεν τηρήθηκε καμία διαγωνιστική διαδικασία. Όλα αυτά, δηλαδή, μέσω απευθείας ανάθεσης και υπογραφής συμβάσεων.

Να υπενθυμίσουμε πως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας της κ. Μπακογιάννη, βρισκόταν τότε και ο αδερφός της, και νυν Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Η σχέση, όμως του συλληφθέντα για απάτη, Ανδρέα Μαρτίνη με τη ΝΔ, δε σταματάει εδώ. Σύμφωνα με καταγγελίες του τότε διαχειριστή του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Λυκούργου Λιαρόπουλου, με 8.000 ευρώ, το μήνα, φέρεται να αμειβόταν η “εκπρόσωπος Τύπου”  του Τάφου της Αμφίπολής, επί Σαμαρά, Άννα Παναγιωταρέα. Η αμοιβή της φέρεται να έγινε για λόγους επικοινωνίας που δεν προσδιορίζονται επακριβώς.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Πολλοί γνώριζαν για το παρελθόν του Ανδρέα Μαρτίνη, την πολυτελή ζωή που έκανε με τα κότερα, τα ελικόπτερα, τις βίλες και τα πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ την ίδια ώρα, τα ιδρύματα που διοικούσε, όπως το Ερρίκος Ντινάν είχαν συσωρευμένα χρέη.

O 75χρονος πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και η 67χρονη σύζυγός του Γεωργία Μαρτίνη συνελήφθη πέρσι από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, με βάση τα εντάλματα που αφορούν σε κακουργηματική απάτη σε βάρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος), τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση, υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και καιρό.

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την ίδια ώρα που γινόταν η σύλληψη του Μαρτίνη στην οικία του στην Κηφισιά, μια άλλη ομάδα αστυνομικών πραγματοποιούσε έρευνα στο εξοχικό σπίτι του στην Ραφήνα. Εκεί, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν τραπεζικά βιβλιάρια, ιδιόχειρες σημειώσεις, παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών αλλά και στοιχεία για δραστηριότητες μέσω εξωχώριων εταιριών. Όλα τα στοιχεία είχαν σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του Ανδρέα Μαρτίνη και τις κατηγορίες για διαφθορά. Η μίζα είναι ύψους 3,2 εκατ. μάρκων, που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν από γερμανική εταιρεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Ο οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι με καταγωγή από φτωχή οικογένεια, μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ανέλθει στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διετέλεσε πρόεδρος για 28 ολόκληρα χρόνια πριν την απομάκρυνσή του το 2013. Το 1999 ιδρύθηκε και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντινάν. Μέσα στα χρόνια που έχουν περάσει και είχε τη θέση του προέδρου, ο ίδιος τα πέρασε με μια χλιδάτη ζωή και να κινείται  στον αφρό των δεξιώσεων της Εκάλης και των πανίσχυρων κολωνακιώτικων σαλονιών.

Όταν χτίστηκε το νοσοκομείο, η εντολή του Μαρτίνη ήταν σαφέστατη: «Προηγούνται δημοσιογράφοι, παιδιά δημοσιογράφων, πολιτικοί, παιδιά πολιτικών και παιδιά δικαστικών». Συνολικά, κόστισε 10 δισεκατομμύρια δραχμές, χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. Τα χρήματα προήλθαν από διαθήκες που είχαν δοθεί στο κοινωφελές σωματείο «Ερυθρός Σταυρός» και χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς που τελικά δόθηκαν.

Τα κληροδοτήματα επίσης του “Ερυθρού Σταυρού” έγιναν μετρητά. Οι δεκάδες διαθήκες που δώρισαν πολίτες για τους σκοπούς του «Ερυθρού Σταυρού», με περίεργες δικαστικές αποφάσεις που επεδίωκε η διοίκηση Μαρτίνη, τροποποιούνταν ως προς τους σκοπούς τους και μέσα σε μια νύχτα διαμερίσματα, οικόπεδα και χρυσές λίρες μετατρέπονταν σε μετρητά. Όσο ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του «Ερυθρού Σταυρού», φρόντιζε να τοποθετεί τα μέλη που τον βόλευε πολιτικά. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, υπήρξαν υπέρογκες αμοιβές που δόθηκαν για μελέτες, αλλά και σε άγνωστους παραλήπτες χωρίς παραστατικά και ακόμη απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανύπαρκτες εταιρείες.

Το 2014 ο ίδιος είχε συλληφθεί  για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών άνω των 600.000 ευρώ. Ένα χρόνο νωρίτερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε καταγράψει πολλαπλά περιστατικά ατασθαλιών της διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού – δώρα (κυρίως κοσμήματα), πανάκριβα δείπνα εκατοντάδων ευρώ σε ταβέρνες και εστιατόρια (μάλιστα σε μία ταβέρνα φέρεται να άφησε για γεύμα 3.586 ευρώ φιλοδώρημα 914 ευρώ!) και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, παρατυπίες στη διαχείριση χρημάτων, και σειρά άλλων «ύποπτων» κινήσεων, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον ιστορικό πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού.

Ο ίδιος, παρά τις όποιες αποκαλύψεις και τα στοιχεία εις βάρος του, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν επί διοίκησής του, και κυρίως για τις διασυνδέσεις του Ερυθρού Σταυρού με πολιτικούς και εκδοτικά συγκροτήματα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα