12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απλήρωτοι και πάλι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ να προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις, εν μέσω καλοκαιριού.

Σε λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν και πάλι δύο μήνες απλήρωτοι και όπως διαμηνύουν, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

“Ο τελευταίος μισθός που πήραμε ήταν αυτός του Απριλίου και από τότε δεν έχουμε ξαναπληρωθεί. Εάν δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, θα συγκαλέσω εντός της εβδομάδας διοικητικό συμβούλιο” ανέφερε μιλώντας στο Thestival, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Ο κ. Τσερμενίδης περιέγραψε με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, λέγοντας ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ακατάλληλες. “Με φιλότιμο κάνουμε τη δουλειά μας, υπό δύσκολες συνθήκες, με κυκλοφοριακό φόρτο, βλάβες στα λεωφορεία, έλλειψη κλιματισμού κτλ” τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν χτες ανακοίνωση σχετικά με τα συγκεκριμένα προβλήματα, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Οι εργαζόμενοι στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης είμαστε αυτοί που με την καθημερινή άμεση επαφή με το επιβατικό κοινό αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και εισπράττουμε τα αιτήματα των επιβατών.

Δεν αγνοούμε όμως και την κατανόηση αλλά και συμπαράσταση του συνόλου του επιβατικού κοινού για την προσπάθεια που καταβάλλουμε στο κοινωνικό μας έργο της μεταφοράς και εξυπηρέτησης των επιβατών.

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας κάτω από αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες, παραμένουμε μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας – όπως και τώρα πάλι – και προσπαθούμε με φιλότιμο να ανταποκριθούμε στο έργο της μεταφοράς.

Κάποια πράγματα όμως έχουν και όρια.

Την αδιαφορία των φορέων της πόλης για το κυκλοφοριακό και την διευκόλυνση μετακίνησης του μισού εκατομμυρίου περίπου συμπολιτών μας ημερησίως, την ευθύνη της πολιτείας για την κατάσταση της συγκοινωνίας στην πόλη και νομό Θεσσαλονίκης, έρχεται και συμπληρώνει η αδιαφορία της διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ.

Καθημερινά σημαντικός αριθμός λεωφορείων απουσιάζει από τους δρόμους της πόλης σε αντίθεση με τα οριζόμενα δια νόμου προβλεπόμενα κυκλοφορούντα λεωφορεία που υποχρεούται να κυκλοφορεί καθημερινά ο Ο.Α.Σ.Θ.

Στα εναπομείναντα κυκλοφορούντα λεωφορεία, μεγάλος αριθμός αυτών στερείται λειτουργίας κλιματιστικών – λόγω βλάβης – με αποτέλεσμα πέραν του συνωστισμού που παρατηρείται σε ώρες αιχμής, οι συνθήκες εντός των λεωφορείων για επιβάτες και εργαζόμενους να είναι τριτοκοσμικές.

Άραγε θα ιδρώσει το αυτί κανενός “υπεύθυνου” από τα καταγγελλόμενά μας; Κι εμείς όντας συμπάσχοντες με τους επιβάτες, κάνουμε έκκληση προς το επιβατικό κοινό να μην στρέφονται κατά των εργαζομένων οι οποίοι επί 8 και 9 ώρες ημερησίως αναγκάζονται να εργάζονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Οι αίτιοι και συνυπαίτιοι είναι άλλοι ……”

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα