Αποκάλυψε σοκ για το Facebook

Την έκανε το Forbes σε κείμενο του

Νομίσαμε ότι με την Cambridge Analytica τα είχαμε δει όλα; Ήταν μόνο η αρχή. Εκτός από προσωπικές πληροφορίες, από το facebook συλλέγονται και οι φωτογραφίες μας για τις ανάγκες μιας κτηνώδους βάσης δεδομένων αναγνώρισης προσώπων, διαβάζουμε σε έγκυρο αμερικανικό μέσο.

Σύμφωνα με τον Τόμας Φοξ Μπρούστερ και την ιστοσελίδα Forbes, πρώην Ισραηλινοί πράκτορες που βγήκαν στην ελεύθερη αγορά δημιούργησαν την εταιρία Verint, που εξαγόρασε την Terrogence, η οποία με τη σειρά της δημιούργησε το εργαλείο Face-Int, που συλλέγει τις φωτογραφίες μας από το facebook, το youtube και κάθε πρόσφορη πλατφόρμα, ούτως ώστε να φτιάξει ένα υπερεργαλείο αναγνώρισης προσώπων.

Αμφότερες οι Verint και η Terrogence είναι εδώ και χρόνια συμβεβλημένες με την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με το τελευταίο τους συμβόλαιο να φτάνει τις 150.000 δολάρια. Οι εταιρίες υποστηρίζουν ότι το λογισμικό τους χρησιμοποιείται μόνο για τον εντοπισμό υπόπτων ως τρομοκρατών, όμως η τεχνολογία δίνει σε κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες δυνατότητες που τρομάζουν.

Αυτό που η κομμουνιστική χούντα της Κίνας έχει καταφέρει μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο καμερών και συστημάτων παρακολούθησης στον πλανήτη, το να μπορεί δηλαδή να εντοπίζει οποιονδήποτε σχεδόν οπουδήποτε στην επικράτειά της, η Δύση το επιτυγχάνει με την οικειοθελή παγίδευσή μας στα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα, που ταΐζουν με τα δεδομένα μας και τις εικόνες μας τις μυστικές υπηρεσίες.

Δεν είναι Λιακόπουλος, είναι Forbes και είναι επίσημο: Ο τρομακτικός κόσμος του Όργουελ είναι εδώ και δείχνει τα δόντια του την ώρα που μας πουλά για βιτρίνα ένα φωτεινό μέλλον νέων δυνατοτήτων – οι σκοτεινοί πρωταγωνιστές του οποίου φαίνεται να μη λογοδοτούν σε κανέναν.

Σχετικά άρθρα