24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποκαλύφθηκε τι έγινε με τους δυο στρατιωτικούς!

Διαπραγμάτευση τουλάχιστον μιας ώρας προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο Αnt1, όταν τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς πέρασαν τα τουρκικά σύνορα και ακινητοποιήθηκα από ομάδα Τούρκων, ο Έλληνας Λοχίας κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Τούρκο Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. H συνομιλία τους κράτησε, σύμφωνα με τον Ant1 για 12 με 14 λεπτά.

Ακολούθως, ο Ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ζητώντας του να αφήσει τους δύο στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε την μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Όταν ο Έλληνας Ταξίαρχος πήγε ο ίδιος στο τουρκικό φυλάκιο όπου είχαν μεταφερθεί οι δύο στρατιωτικοί, ο Τούρκος ομόλογός του, του είπε ότι η υπόθεση δεν είναι στα χέρια του, έχει παρέμβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή και πλέον δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα