16.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποκαλύψεις-σοκ για τον Τζορτζ Μπεστ

Το νέο βιβλίο του Κάλουμ Μπεστ έρχεται να απομυθοποιήσει ακόμη περισσότερο τον πατέρα του, Τζορτζ δείχνοντας σε ποιο σημείο είχαν οδηγήσει τα πάθη του τον ποδοσφαιριστή-θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο υιός Μπεστ, που επίσης είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με καταχρήσεις, αποκαλύπτει πως όταν ήταν έντεκα χρονών και είχε περάσει ένα καλοκαίρι με τον πατέρα του, εκείνος είχε… εξαφανιστεί αφήνοντάς τον μόνο του για πάνω από μια μέρα. «Η μητέρα μου ανησυχεί κάθε καλοκαίρι που περνώ με τον πατέρα μου και τώρα καταλαβαίνω γιατί. Εκείνος δεν εμφανίζεται για ολόκληρη τη μέρα και γυρίζει σπίτι το μεσημέρι της επόμενης. Έρχεται στο τραπέζι την ώρα που τρώω μόνος και μου λέει απλά πως έφυγε την προηγούμενη μέρα για να πάει με μια πόρνη. Δεν μου ζητεί συγγνώμη ή τουλάχιστον να ενεργεί σαν να έκανε κάτι κακό. Έχει τα χάλια του. Τα μαλλιά του είναι ανακατεμένα και τα μάτια του κατακόκκινα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να είναι μαζί μου και να περνάμε χρόνο μαζί», αναφέρει στο βιβλίο του ο Κάλουμ Μπεστ.

inner

Μιλώντας για τη σχέση των δύο γονέων του, γράφει: «Ακόμη και τη μέρα του γάμου τους την παράτησε για να πάει στην παμπ, ενώ όταν ήταν έγκυος σε μένα, εκείνος έφευγε και την παρατούσε για μέρες. Εκείνη τον αγαπούσε και πάντα πίστευε στην καλή του καρδιά και τις αγαθές του προθέσεις, θεωρώντας πως το αλκοόλ ήταν αυτό που τον μετέτρεπε σε τέρας. Κάποια στιγμή τής ήρθε επιφοίτηση και του είπε ‘Δεν μπορώ να το συνεχίσω άλλο αυτό. Δεν μπορώ να προσέχω δύο μωρά’. Κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ζήτησε την πλήρη επιμέλειά μου. Ήξερε πως εκείνος δεν θα κατέθετε τα όπλα και θα με διεκδικούσε. Όταν ήθελε, ο πατέρας μου ήταν γοητευτικός και έξυπνος και η μητέρα μου φοβόταν πως θα έπειθε το δικαστή. Όμως εκείνος δεν έκανε τον κόπο καν να εμφανιστεί στο δικαστήριο».

Το πιο απίστευτο περιστατικό που περιγράφει συνέβη όταν είχε επισκεφτεί τον πατέρα του για λίγες μέρες στο Νησί. Ο Τζορτζ Μπεστ περνούσε την περισσότερη ώρα στις παμπ παρά μαζί του. Ένα βράδυ ο Κάλουμ έπεσε να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και ιδού τι ακολούθησε όπως γράφει στο βιβλίο του. «Μπαίνει τρικλίζοντας στο δωμάτιο και εγώ ξυπνάω. Είναι πολύ μεθυσμένος και πέφτει στο κρεβάτι. Προσπαθώ να ξανακοιμηθώ, όταν εκείνος γυρίζει στο μέρος μου, βάζει το πρόσωπό του μπροστά στο δικό μου και με φιλά! Βάζει τη γλώσσα του στο στόμα μου. Τέτοιο φιλί! Λίγα χρόνια μετά, αφότου άρχισε να πίνω κι εγώ, κατάλαβα τι είχε συμβεί. Είδε τα ξανθά μακριά μαλλιά μου και τόσο μεθυσμένος που ήταν νόμιζε πως ήμουν γυναίκα. Ο πατέρας μου έχει γίνει πια δύο διαφορετικοί άνθρωποι: ο μπαμπάς που αγαπώ να περνώ χρόνο μαζί του, ο ωραίος αυτός τύπος που όλοι βλέπουν σαν ήρωα από τη μια. Και από την άλλη, αυτός ο μέθυσος, που λείπει συνέχεια και κάνει ανώμαλα πράγματα».

inner

Άλλο ένα περιστατικό που περιγράφει αφορά στο πώς ο Τζορτζ Μπεστ γυρνώντας μεθυσμένος στο σπίτι του και βλέποντας τον γιο του με τη νέα μνηστή του να παίζουν χαρτιά, πίστευε πως είχαν… σχέση πίσω από την πλάτη του. «’Τι στο διάολο νομίζετε πως κάνετε’, μας ρωτά αγριεμένος. ‘Τίποτα, παίζουμε χαρτιά του’, του απαντάμε. ‘Όχι βέβαια, δεν το κάνετε αυτό’, συνεχίζει όντας εμφανώς μεθυσμένος. Ο δηλητηριασμένος από το αλκοόλ πατέρας μου πιστεύει πως ο 14χρονος γιος του και η νεαρή μνηστή του είχαν σχέση πίσω από την πλάτη του. ‘Σκάσε, κωλόπαιδο. Άντε και γ@#%$σου. Δεν είσαι ο γ@#$%νος γιος μου!’, μου φωνάζει. Μου πιάνει το λαιμό και μου κολλάει το κεφάλι στον τοίχο και τα πόδια μου σηκώνονται από το έδαφος. Με αφήνει και προσπαθώ να βρω την ανάσα μου. ‘Δεν είσαι γιος μου. Δεν έπρεπε καν να γεννηθείς. Σε μισώ’, μου φωνάζει».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα