26.1 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απορριμματοφόρο παρέσυρε και σκότωσε πεζούς!

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού απορριμματοφόρο τους παρέσυρε σε κεντρικό δρόμο στην καρδιά της Γλασκώβης.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, το όχημα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και προσέκρουσε σε τμήμα του ξενοδοχείου Μιλένιουμ στην Πλατεία Τζόρτζ.

Τη στιγμή εκείνη στο σημείο βρίσκονταν πεζοί που περίμεναν να διασχίσουν το δρόμο λίγα μέτρα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κουίν Στριτ.

Η αστυνομία έκανε λόγο για «σοβαρό ατύχημα», ενώ αρχικά ανταποκριτής του δικτύου Sky News ανέφερε πως υπήρχαν τουλάχιστον δύο νεκροί αλλά υπήρχαν φόνοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξανόταν.

Στο σημείο έσπευσαν έξι ασθενοφόρα, καθώς και οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο οδηγός κυκλοφορούσε με κατεύθυνση προς το βορρά στην Κουίν Στριτ όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο καταλήγοντας στο πλήθος.

Η Μάργκαρετ ΜακΛούκι, η οποία βρισκόταν στο αυτοκίνητό της στη διασταύρωση δήλωσε: «Ένα απορριμματοφόρο πέρασε με υψηλή ταχύτητα. Προσέκρουσε στο ξενοδοχείο Μιλένιμουμ. Ήταν τρομερό. Ελπίζω να είναι όλα καλά».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες αλλά ο αριθμός παραμένει άγνωστος.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο BBC ιδιοκτήτη εστιατορίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, ο οδηγός φέρεται να υπέστη ανακοπή καρδιάς, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε πως έλαβαν πολλές κλήσεις που έκαναν λόγο για πρόσκρουση οχήματος και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο.

Σοροί στο δρόμο

Περιγράφοντας το περιστατικό στο Twitter, ένας αυτόπτης μάρτυρας έγραψε: «Χριστές μου είναι σοβαρό. Δύο νεκροί στο δρόμο. Όλη η πλατεία Τζορτζ έχει αποκλειστεί. Πτώματα στο δρόμο. Τρομακτικό. Φρικτές σκηνές».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες αλλά ο αριθμός παραμένει άγνωστος.
«Ένας πελάτης μπήκε στο εστιατόριο και μας είπε αυτό που συνέβαινε έξω. Περάσαμε έξω και μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά το πρώτο ασθενοφόρο έφτασε. Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα. Εξεπλάγην γιατί ήταν πολύ γρήγοροι», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα