Αστυνομικοί πυροβόλησαν 20 φορές Αφροαμερικανό

Αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις εντολές τους

Aστυνομικοί σκότωσαν έναν 26χρονο Αφροαμερικανό πυροβολώντας εναντίον του περίπου 20 φορές στον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ Walmart στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με τις αρχές και τον δικηγόρο του.

Ο Ντιάντε Γιάμπερ, που δεν ήταν οπλισμένος, βρισκόταν στη θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ του Walmart στην πόλη Μπάρστοου, 185 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.

Στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τέσσερις άνθρωποι. Μία 26χρονη γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα, η Μαριάνα Ταφόγια, χτυπήθηκε από τις σφαίρες και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τον Λι Μέριτ, τον δικηγόρο του Γιάρμπερ. Ο Μέριτ επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί έριξαν συνολικά 30 σφαίρες, εκ των οποίων οι 20 χτύπησαν τον Γιάρμπερ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Απριλίου, όμως ο δικηγόρος σκοπεύει τώρα να καταθέσει μήνυση εναντίον της αστυνομίας εκ μέρους της οικογένειας του Ντιάντε Γιάμπερ, πατέρα τριών παιδιών ηλικίας 1 με 9 ετών.

Η αστυνομία εξήγησε σε ανακοίνωσή της ότι επενέβη αφού έλαβε κλήση για «ένα ύποπτο όχημα στο πάρκινγκ» του σούπερ-μάρκετ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θύμα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές των αστυνομικών, οι οποίοι του ζήτησαν να βγει από το όχημα. Έβαλε όπισθεν και χτύπησε το περιπολικό, προτού στρέψει το όχημά του προς τους αστυνομικούς και τέλος επιταχύνει και πάλι προς τα πίσω, πέφτοντας πάνω σε άλλο περιπολικό. Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Εκτός από την Ταφόγια ένας ακόμη επιβάτης του οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά.

Το γραφείο του σερίφη του Σαν Μπερναντίνο επεσήμανε σε άλλη ανακοίνωσε ότι ο Ντιάντε Γιάρμπερ «καταζητούνταν για να ανακριθεί σχετικά με μια υπόθεση με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο».

Ο Μέριτ επεσήμανε ότι «οι αστυνομικοί έριξαν περισσότερες από 30 σφαίρες εναντίον ενός αυτοκινήτου γεμάτου με ανθρώπους που δεν αποτελούσαν κίνδυνο για κανέναν».

Σχετικά άρθρα