Αυτή είναι η νούμερο ένα αιτία χωρισμού

Όχι, δεν είναι η απιστία…

Πιστεύουμε, ή τουλάχιστον πιστεύαμε μέχρι σήμερα, ότι η βασική αιτία ενός χωρισμού είναι το κέρατο. Ωστόσο, και έπειτα από έρευνες ετών αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν άλλες πιο βασικές, και σίγουρα πιο ουσιαστικές, τις οποίες μπορεί εκ πρώτης όψεως να θεωρείς αδιάφορες, διότι μπροστά στο κέρατο όλα τα άλλα είναι πταίσματα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν κοιτάξεις πίσω, σε αποτυχημένες σχέσεις, σίγουρα θα βρεις κάτι κοινό.

Ο Dr. John Gottman λοιπόν, έπειτα από παρατήρηση ζευγαριών, αμέτρητες μελέτες και ψυχανάλυση, κατέληξε στο ότι η βασική αιτία η οποία οδηγεί συνήθως στο χωρισμό δεν είναι άλλη από τη συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων για το σύντροφό μας, τα οποία μοιραία οδηγούν σε αίσθημα-τουλάχιστον-απέχθειας-.

Φυσικά, όταν μιλάει για απέχθεια εννοεί τα συσσωρευμένα νεύρα τα οποία αισθανόμαστε για το έτερον ήμισυ και τα οποία δυστυχώς δεν εξωτερικεύουμε πάντα. Aυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα η απλή ενόχληση να γιγαντώνεται να γίνεται μίσος και… αηδία (ναι και αηδία) κάτι που έχει ως κατάληξη το χωρισμό και σε περίπτωση που έχει προηγηθεί γάμος, το διαζύγιο!

Oπότε την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς με τον άλλον, βγάλτο από μέσα σου, και θα αισθανθείς καλύτερα.

Σχετικά άρθρα