15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βίτσας για την τουρκική προκλητικότητα

Σε ένταση τεχνητού χαρακτήρα που έχει να κάνει περισσότερο με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και σημείωσε ότι «θέλουμε να ζούμε καλά, ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με αλληλεγγύη, αλλά είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι».

Ο Δημήτρης Βίτσας, μίλησε από την Κόνιτσα, εκεί όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την τουρκική προκλητικότητα ανέφερε: «Η δική μας η προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα έτοιμοι και επιχειρησιακά. Με αυτή την έννοια, τα Γενικά Επιτελεία με τις ασκήσεις, με την εκπαίδευση και με την μόρφωση που παρέχουν στο προσωπικό και με το γεγονός ότι εξελίσσουν και δοκιμάζουν όλα τους τα σενάρια, ενώ δεν ανησυχούν, συγχρόνως προετοιμάζονται.

Κατανοούμε πάρα πολύ καλά ότι η ένταση που υπάρχει έχει το χαρακτήρα του τεχνητού. Έχει να κάνει με την εσωτερική κατάσταση στη σύμμαχο και γείτονα χώρα και τα προβλήματα που έχει στα ανατολικά της σύνορα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε με ένα εναργές πνεύμα. Η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία μας θα εκφραστεί και εκφράζεται και με την αποφασιστικότητα που φαντάζομαι πως όλοι έχουν καταλάβει. Βεβαίως, συγχρόνως λειτουργούμε και σε διπλωματικό επίπεδο. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, οπότε και από αυτή την πλευρά είμαστε έτοιμοι».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα