11.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βρέθηκε η μυστική κάβα του Χίτλερ

Βρέθηκαν σε υπόγειο κελάρι γερμανικού κάστρου τα αγαπημένα ποτά του Adolf Hitler.

Ενώ η Γερμανία πλήττονταν από ανέχεια και πείνα, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Hitler έπινε πανάκριβο κονιάκ και σαμπάνιες, τα οποία φύλασσε στο κάστρο Moritzburg, 160 χλμ από το Βερολίνο.

Ο εστιάτορας Silvio Stelzer ανακάλυψε το κρυφό κελάρι, κατά την διάρκεια ανακατασκευών, μετά την αγορά της βίλας το 2007.

Τα πανάκριβα μπουκάλια κονιάκ και σαμπάνιας, κρύβονταν έξι ορόφους κάτω από την επιφάνεια της Γης, ενώ βρέθηκαν άθικτα πολλά από αυτά.

Μετά την ανακάλυψη του κρυφού κελαριού, έρευνες έδειξαν ότι τα μπουκάλια είχαν παραγγελθεί από τα S.S. για τον Hitler.

 

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της έπαυλης, πρίγκιπας Ernst Heinrich της Σαξονίας διαβεβαίωνε για την αυθεντικότητα των παραγγελιών.

Ο ίδιος ο Hitler ούτε έπινε, ούτε κάπνιζε, αλλά προμήθευε με ακριβό φαγητό και ποτό τους αξιωματικούς τους και τους καλεσμένους του, ώστε να τους εντυπωσιάσει.

Σύμφωνα με αρχεία, τα μπουκάλια, καθώς και φαγητό, μεταφέρθηκαν στο υπόγειο κελάρι, μετά τον βομβαρδισμο του Βερολίνο, το 1944.

Όπως αναφέρει ο Stelzer, η μεταφορά των κιβωτίων έγινε μέσα σε ένα βράδυ, ενώ μεταφέρθηκε και φαγητό, όπως τυρί, μπισκότα, βούτυρο, σαλάμι, καφές, σοκολάτες, τσιγάρα.

Μάλιστα ο πρίγκιπας Ernst Heinrich έλαβε και δώρο από τον Φίρερ για τη βοήθειά του. Το μεγαλύτερο μέρος της “περιουσίας” του Hitler λεηλατήθηκε από τους Ρώσους.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα