Βρήκαν διαμάντι αμύθητης αξίας!

Στο Λεσότο έγινε η εξόρυξη του πολύτιμου λίθου των 910 καρατιών

Η βρετανική μεταλλευτική εταιρία Gem Diamonds εξόρυξε στο Λεσότο ένα μεγάλο διαμάντι 910 καρατιών, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον πλανήτη.

Η πέτρα αυτή από το πλούσιο ορυχείο διαμαντιών του Λέτσενγκ μπορεί να κοστίζει έως 33 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον αναλυτή Μπεν Ντέιβις της επενδυτικής τράπεζας Liberum Capital.

«Από τότε που η Gem Diamonds απέκτησε το ορυχείο του Λέτσενγκ το 2006, παράγει μερικά από τα σημαντικότερα διαμάντια στον κόσμο. Το εξαιρετικής καθαρότητας αυτό διαμάντι είναι εντούτοις το μεγαλύτερο που έχει εξορυχθεί μέχρι σήμερα από το ορυχείο Letseng και δείχνει την ποιότητά του», δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Κλίφορντ ‘Ελφικ.

Η ανακάλυψη αυτή ενθουσίασε το πρωί το χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τη μετοχή της Gem Diamonds να καταγράφει άνοδο 14%.

Μικρός θύλακας στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, το Βασίλειο του Λεσότο είναι μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο.

Το μεγαλύτερο διαμάντι παγκοσμίως είναι το Cullinan 3.106 καρατίων, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905. Κόπηκε σε τεράστιες πέτρες, οι μεγαλύτερες από τις οποίες κοσμούν το σκήπτρο της βασίλισσας της Αγγλίας και το αυτοκρατορικό στέμμα που περιλαμβάνονται στα Κοσμήματα του Στέμματος της Βρετανίας τα οποία φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου.

Το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία εκατό χρόνια, βάρους 1.111 καρατίων, εξορύχθηκε το 2015 από ορυχείο στην Μποτσουάνα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Μποτσουάνα, Λεσότο, Ν.Αφρική! <> χώρες με φτωχούς υπηκόους και πλούσιους ηγέτες! τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει…

Comments are closed.