20 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βόρεια Κορέα: Ειδικοί προειδοποιούν

«Καμπανάκι» κινδύνου ενόψει της επικείμενης νέας εκτόξευσης-δοκιμής πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, την οποία προσδιορίζουν για σήμερα, «χτυπούν» ειδικοί αναλυτές, προειδοποιώντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι πολύ πιθανόν να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την επέτειο της ίδρυσης της βασιλείας του.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Eugene Lee, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Πιονγκγιάνγκ σκοπεύει να προβεί στην εκτόξευση ενός ακόμη πυραύλου αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ μία ακόμη πιθανή ημερομηνία είναι η 10η Οκτωβρίου.

Η Βόρεια Κορέα συνηθίζει να πραγματοποιεί τις εκτοξεύσεις πυραύλων σε ενδεικτικές ημερονηνίες, ώστε να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση σε επίπεδο επικοινωνίας.

Η τελευταία από τις έξι πυραυλικές δοκιμές που έχει πραγματοποιήσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αλλά και τις επίσημες ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας, αφορούσε βόμβα υδρογόνου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι ναι μεν η στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα αποτελεί μία επιλογή, αλλά όχι την πρώτη, καθώς στόχος είναι να εξαντληθούν τα μέσα που παρέχει η διπλωματία. Δεδομένες είναι οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις τόσο της Κίνας, όσο και της Ρωσίας σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην κορεατική χερσόνησο.

Την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός πρόεδρος «άναψε το πράσινο φως» για την πώληση όπλων και συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας σε ευρεία κλίμακα τόσο στη Νότια Κορέα, όσο και στην Ιαπωνία, ενώ ο στρατός της Σεούλ πραγματοποιεί μεγάλης έκτασης γυμνάσια πολύ κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα