18.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γάλλος υπήκοος ο τρομοκράτης του Παρισιού

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο 29χρονος Ομάρ Ισμαίλ Μοστεφάι, αναγνωρίστηκε από τις αρχές, ως ο ένας από τους 7 τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής.

Οι γαλλικές Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον δράστη από το δακτυλικό αποτύπωμα σε ένα κομμένο δάχτυλο εντός του θεάτρου.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο, ο 29χρονος Γάλλος ήταν αλγερινής καταγωγής και στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στη Συρία μέσω Τουρκίας, όπου και εκπαιδεύθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Έζησε σε πολύ υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ισλαμιστές που έχουν στραφεί στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Το παλιό σπίτι του έγινε αντικείμενο ερευνών, το Σάββατο, από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδερφός του από το βράδυ του Σαββάτου.

Παράλληλα, οι γαλλικές Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά όλες τις διασυνδέσεις του 29χρονου εντός και εκτός Γαλλίας, ώστε να εντοπιστούν τυχόν σύνδεσμοί του με το Ισλαμικό Κράτος και πιθανόν και νέοι πυρήνες τζιχαντιστών.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα