12.9 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γέμισε ποντίκια το Παρίσι

Τα τρωκτικά κόβουν βόλτες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με τις τοπικές αρχές να σηκώνουν τα μανίκια, ξεκινώντας ένα νέο σχέδιο εξόντωσης των ποντικών – Έκλεισαν δέκα πάρκα για να γίνει απολύμανση

Η «Πόλη του Φωτός» έχει γεμίσει τρωκτικά με τον δήμο των Παρισίων να βρίσκεται σε δεινή θέση αφού από τη αρχή του έτους έχει κάνει συνολικά 1.800 απολυμάνσεις, κι όμως τίποτα. Αυτά συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Τα τρωκτικά κόβουν βόλτες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με τις τοπικές αρχές να σηκώνουν τα μανίκια ξεκινώντας ένα νέο σχέδιο εξόντωσης των ποντικών.

Στα πάρκα και τους κήπους της Παρισιού τα τρωκτικά είναι δημόσιος κίνδυνος για την Παριζιάνους.Ο Ζερόμ Ντιμπούς,δημοτικός σύμβουλος στο Παρίσι ζητά την ταχεία εφαρμογή ενός σχεδίου εξόντωσης των τρωκτικών επισημαίνοντας πως το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Η έξαρση των αρουραίων στο 17ο διαμέρισμα πλήττει όλες τις γειτονιές, προειδοποιεί ο Γάλλος δημοτικός σύμβουλος ο οποίος, όπως επισημαίνει, βασίζεται σε πολυάριθμες μαρτυρίες γονέων.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό έχει ήδη καλέσει τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

«Αρουραίοι στο Παρίσι υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια», όπως αναφέρει ο καθηγητής Ζορζ Σαλίν, επικεφαλής του γραφείου περιβαλλοντικής υγείας και υγιεινής στο δημαρχείο του Παρισιού.

«Υπάρχει κυρίως δυσκολία να απαλλαγούμε από τους αρουραίους χρώματος καφέ και τους αρουραίους πόλης.Το πρόβλημα είναι ότι εδώ οι αρουραίοι δεν είναι ποτέ πεινασμένοι», επισημαίνει ο Γάλλος ειδικός καλώντας τους Παριζιάνους να μην αφήνουν έξω τα σκουπίδια.

Οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τον πολλαπλασιασμό των τρωκτικών επισημαίνοντας όμως ότι ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία,προς το παρόν, είναι μικρός.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation, δέκα πάρκα στο Παρίσι έχουν βάλει σήμερα λουκέτο.

Στη γαλλική πρωτεύουσα από τα οκτακόσια συνολικά πάρκα, κήπους και πλατείες, τα δέκα σήμερα είναι κλειστά για το κοινό, γράφει και η εφημερίδα «Le Parisien».

Το σχέδιο εξόντωσης των αρουραίων επιβαρύνει αρκετά το ταμείο του δήμου του Παρισιού.

«Από την αρχή του έτους το σχέδιο εξόντωσης των τρωκτικών που έχει θέσει σε εφαρμογή η “Πόλη του Φωτός” κοστίζει 1.5 εκατομμύρια ευρώ», όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα