17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιατί μειώνεται η επίδοση των iPhone

Το τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε ένα σενάρια σαν θεωρία συνωμοσίας, το οποίο ανέφερε πως η Apple εσκεμμένα έριχνε την απόδοση των παλιών iPhone, προκειμένου να ωθήσει τους κατόχους της στην αγορά νέου.

Το λογισμικό δεν είχε την αποτελεσματικότητα όσο πριν, η μπαταρία έπεφτε ακόμη πιο γρήγορα και γενικός η εμπειρία του χρήστη άρχισε να… χάνει. Κάτι που οδήγησε το GeekBench να φιλοξενήσει μία μίνι έρευνα, ψάχνοντας να δει τι επίδοση έχει το iPhone 6s με τις εκδόσεις 10.2.0, 10.2.1 και 11.2.0, αλλά και τι κάνει το iPhone 7 με τις ίδιες εκδόσεις του ios.

Εκεί που κατέληξε είναι πως κάθε νέα ενημέρωση, μειώνει ουσιαστικά την απόδοση του τηλεφώνου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα 6s έκλειναν.

Ο ντόρος που ακολούθησε ήταν τόσο μεγάλος που η Apple αναγκάστηκε να απαντήσει μέσω του TechCrunch και του δημοσιογράφου Matthew Panzarino, επιβεβαιώνοντας εν μέρει την θεωρία αυτή, λέγοντας πως δεν επιβραδύνει τις εσκεμμένα τις παλιότερες συσκευές, ρίχνοντάς την ευθύνη στην μπαταρία ιόντων λιθίου που δεν μπορεί να δώσει την απαραίτητη ισχύει σε κάποιες συνθήκες.

Ποιες είναι αυτές; Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή φόρτιση και η γήρανση. Αυτές λοιπόν μπορεί να προκαλέσουν το κλείσιμο του τηλεφώνου προκειμένου να προστατευτούν τα κυκλώματα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

«Οι μπαταρίες λιθίου δεν δίνουν τις σωστές αποδόσεις σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και κάτι αντίστοιχο ισχύει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι συσκευές να κλείνουν απροειδοποίητα για να προστατέψουν την πλακέτα της συσκευής», είπαν.

Βέβαια, παρά το γεγονός οτι ανακοινώθηκε πως στα iPhone 6, iPhone 6S και iPhone SΕ έχει ενσωματωθεί ένα χαρακτηριστικό που θα ομαλοποιήσει τις απότομες αυξήσεις της επεξεργαστικής ισχύς, δεν ήταν λίγοι εκείνοι στο Reddit που δεν πείστηκαν ιδιαίτερα, ειδικά με την δικαιολογία της παλαιότητας της μπαταρίας. Και αυτό γιατί τα προβλήματα αυτά παρουσιάστηκαν ακόμη και σε ανθρώπους που πήραν τώρα ένα iPhone 6S, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει η τσέπη τους ένα από τα τελευταία μοντέλα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα