17.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η… τρέλα της παραίτησης στις ΗΠΑ

Η τελευταία έκθεση για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ “Job Openings and Labor Turnover Survey” (JOLTS) έδειξε πως οι Αμερικανοί παραιτούνται σαν τρελοί από τις δουλειές τους.

Τον Δεκέμβριο του 2015, συνολικά παραιτήθηκαν 3,1 εκατ. Αμερικανοί από την εργασία τους, ένα ποσοστό της τάξης του 2,1% του εργατικού δυναμικού, το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2008.

Το ποσοστό των παραιτήσεων προκύπτει από τις παραιτήσεις δια του αριθμού των ενεργών εργαζομένων και είναι ένα στοιχείο που η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, προσέχει πάντα στις αξιολογήσεις της αμερικανικής οικονομίας.

Αν οι άνθρωποι παραιτούνται, αυτό σημαίνει ότι είναι πεπεισμένοι ότι θα βρουν καλύτερη δουλειά αλλού, με περισσότερα χρήματα και καλύτερες προοπτικές, πράγμα που με την σειρά του δείχνει σύμφωνα με τον Joe LaVorgna τον πραγματικό «πληθωρισμό μισθών» δηλαδή την άνοδο των τιμών.

Και ο Jow LaVorgna υποστηρίζει σε σημείωμα πως τους πελάτες της τράπεζας ότι το ποσοστό των παραιτήσεων είναι κρίσιμο στοιχείο της οικονομίας για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο 5,6 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, το δεύτερο υψηλότερο ποσό στην ιστορία, την ώρα που αναμένονταν 5,41 εκατ.

Ο ρυθμός προσλήψεων ήταν 3,7% ενώ ο ρυθμός απολύσεων 1,1%.

«Τα στοιχεία της αγορά εργασίας των ΗΠΑ, δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία “σφύζει” από υγεία, την ώρα που οι αγορές διεθνώς συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις και αναταράξεις», σημειώνει ο Bricklin Dwyer στους πελάτες του.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα