13.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιγάντια καλαμάρια (video+pics)

Οι χειμερινοί περιπατητές στην παραλία του Κατακόλου, στο ύψος της περιοχής Παναγίτσα, με έκπληξη διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός «γιγαντιαίου» καλαμαριού στην ακροθαλασσιά. Το μεγάλο για τα δεδομένα της περιοχής μας καλαμάρι, τράβηξε το ενδιαφέρον και πολλοί το φωτογράφισαν και εντυπωσιάστηκαν με το μήκος και το πάχος του. Με τα πλοκάμια του ξεπερνούσε το ένα μέτρο. Το ξέβρασε η θάλασσα νεκρό, αν και πολλοί που το είδαν το “λιγουρεύτηκαν” ως ένα μεγάλο λαχταριστό μεζέ.

KALAMARI

Τα πράγματα όμως δεν έμειναν εκεί καθώς υπήρξαν τουλάχιστον τρεις αναφορές από πολίτες πως είδαν στην ακτή να έχει ξεβράσει η θάλασσα γιγάντια καλαμάρια με το μήκος τους μαζί με τα πλοκάμια τους να ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ το πάχος τους ξεπερνούσε τα δέκα ίσως και τα δεκαπέντε εκατοστά.

Πολίτες που διατηρούν την μόνιμη κατοικία τους στους παραθαλάσσιους οικισμούς τόνισαν μιλώντας στο ilialive, πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν να ξεβράζει η θάλασσα τέτοιου μεγέθους καλαμάρια καθώς άλλους χειμώνες δεν είχαν εντοπίσει κάτι ανάλογο.

πηγή: ilialive.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα