19.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γραφείο κάνει βόλτα στους δρόμους!

Το μόνο βέβαιο είναι πως το συγκεκριμένο γραφείο έχει θέα. Και μάλιστα, αυτή αλλάζει διαρκώς. Γιατί αυτό το «δωμάτιο» κάνει… βόλτες στους δρόμους, αφού έχει ρόδες, μηχανή και διαφανείς «τοίχους».

Το σχεδίασε μία εταιρεία στην Καλιφόρνια, η Ideo, παρουσιάζοντας τρεις διαφορετικές εκδοχές από το αυτοκίνητο του μέλλοντος και όλες είναι διαφανείς. Ανάμεσά τους είναι ένα όχημα που με τη μετατροπή των καθισμάτων γίνεται σαλόνι, ένας «σωλήνας» που παραδίδει αγαθά και το γραφείο που κινείται, ώστε να δουλεύει κανείς όπου θέλει.

Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι με το τελευταίο θα μειωθεί ο χρόνος που χάνουν οι εργαζόμενοι για να μεταβούν από το σπίτι τους στο χώρο εργασίας. Αυτό το κινητό δωμάτιο έχει γραφείο, το οποίο μπορεί να γίνει και τραπέζι συνεδριάσεων, ενώ η Ideo θεωρεί ότι αρκετές εταιρείες θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον, αξιοποιώντας πάρκινγκ ή άλλους κενούς χώρους στις μεγάλες πόλεις.

Οσο για το Cody, τον «σωλήνα» που παραδίδει αγαθά, θα κυκλοφορεί χωρίς οδηγό, ενώ ο παραλήπτης θα μπορεί να πάρει το πακέτο του πλησιάζοντάς το και κάνοντας ένα βιομετρικό σκανάρισμα.

a1

Πηγή: thestival.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα