15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δασκάλα έκλεισε με σελοτέιπ το στόμα παιδιών

Απίστευτες καταγγελίες σε βάρος δασκάλας αγγλικών δημοτικού σχολείου περιλαμβάνονται στην καταγγελία που έκανε μια μητέρα, καθώς και στη δισέλιδη αναφορά που απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων στη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μια μητέρα περιγράφει: «Η δασκάλα έκλεισε το στόμα της κόρης μου και ενός άλλου μαθητή με σελοτέιπ επειδή μιλούσαν στους διπλανούς τους. Τους έδωσε μάλιστα την ταινία και τους είπε να την κολλήσουν μόνοι τους, πράγμα που έγινε, με τους συμμαθητές τους να γελούν».

Η μητέρα αναφέρει πως αυτό συνέβη στο δεύτερο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς αλλά η ίδια το πληροφορήθηκε στις 18/6 που η κόρη της «το παραδέχτηκε με ντροπή και κλάματα όταν τη ρώτησα αν είναι αλήθεια».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η κόρη της έχει διαγνωστεί με δυσπραξία και δυσκολεύεται στη γραφή γιατί της προκαλεί πόνο. Ωστόσο η δασκάλα των αγγλικών της επέβαλε γραπτή τιμωρία. «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η τιμωρία επιβλήθηκε σε αριθμό μαθητών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο ολοήμερο πρόγραμμα έπαιζαν στη βρύση και υποχρεώθηκαν να γράψουν την τιμωρία στη διάρκεια του μαθήματος. Εξήγησα στην κόρη μου ότι δεν είναι υποχρεωμένη να την τελειώσει και μου απάντησε ότι η κυρία θα τη μαλώσει και ότι φοβάται».

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και στοιχεία από την αναφορά που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

-δύο περιπτώσεις προτροπής φίμωσης με σελοτέιπ μαθητών που μιλούσαν στη διάρκεια του μαθήματος

-περίπτωση μαθητή που τιμωρήθηκε με στήριξη στο ένα πόδι και το πρόσωπο κοντά στον πίνακα

– περιπτώσεις που το εκπαιδευτικό έργο μαθητών (τετράδια ή φωτοτυπίες) πετάχτηκαν στο πάτωμα ή καταστράφηκαν λόγω κακής απόδοσης

– τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στις οποίες αγνοήθηκαν γνωματεύσεις μαθησιακών δυσκολιών

-πολλές περιπτώσεις παιδιών που εκδήλωσαν φόβο και έντονη διάθεση αποφυγής των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των αγγλικών.

Μιλώντας πάντως στην εφημερίδα η δασκάλα έκανε λόγο για υπερβολές από την πλευρά των μαθητών. Υποστηρίζει πως οι καταγγελίες δεν έχουν βάση και κατέληξε λέγοντας πως «τα παιδιά λένε ό,τι θέλουν πάντα».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα