«Τι κάνουμε μαμά;». Αυτή ήταν η μοναδική ατάκα που είπε στον «Τιτανικό» του Τζέιμς Κάμερον ο πεντάχρονος τότε Ρις Τόμσον. Το «Irish little boy», όπως αναφέρεται στα credits, εμφανίστηκε συνολικά σε τρεις σκηνές της ταινίας.

Όταν όμως πρόκειται για τη δεύτερη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών (με πρώτη το «Avatar» του ίδιου σκηνοθέτη), ακόμη και ένας τόσο μικρός ρόλος εξακολουθεί να αποφέρει κέρδη, 20 και βάλε χρόνια μετά.

Ο Ρις Τόμσον το 1997 στον «Τιτανικό».

Η αμοιβή του Τόμσον για τη συμμετοχή του στην ταινία ήταν 30.000 δολάρια. Για τα επόμενα λίγα χρόνια, όμως, κάθε τρίμηνο έφτανε μια επιταγή στο ταχυδρομείο του. Μιλώντας στο Business Insider δεν αποκάλυψε ακριβώς το ποσό, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι ήταν μεταξύ 1.000-2.000 δολαρίων. Τα ποσά ήταν υψηλά σε περιστάσεις όπως η κυκλοφορία της βιντεοκασέτας το 1998 και του DVD το 1999, η επανακυκλοφορία του DVD το 2005 και το Blu-Ray το 2012, μαζί με την προβολή της ταινίας σε 3D την ίδια χρονιά.

Ο Ρις Τόμσον σήμερα.

Σήμερα, τα χρήματα από τον «Τιτανικό» έχουν σταθεροποιηθεί στα 200-300 δολάρια το χρόνο. Ο ίδιος, διευθυντής μάρκετινγκ στο Brian Head Resort στη Γιούτα, δεν το σκέφτεται πια και όποτε βρίσκει επιταγή λέει απλά «α, κουλ, 100 δολάρια έξτρα!».