21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εκκενώθηκε σταθμός του μετρό στο Λονδίνο

Στην εκκένωση του σταθμού Oxford Circus στο μετρό του Λονδίνου προχώρησε την Παρασκευή το απόγευμα η βρετανική αστυνομία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις πάνοπλων αστυνομικών, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά ολόκληρη η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε αναφορά για ένα «περιστατικό», ενώ η αστυνομία απέφυγε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.
Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, «σαν να πρόκειται για τρομοκρατικό περισταστικό», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με αναφορές, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, μετά από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε σύγκρουση μεταξυ 20 ατόμων, πιθανόν μέλη συμμοριών. Σύμφωνα με αναφορές, μία γυναίκα έχει τραυματιστεί, δίχως να έχει διευκρινιστεί αν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και την πιθανή ανταλλαγή πυροβολισμών, ή από τον πανικό που ακολούθησε στους δρόμους και την άτακτη απομάκρυνση των πολιτών, που έτρεχαν να απομακρυνθούν.

Η Μητροπολιτική αστυνομία, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Στο σημείο βρίσκονται και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, ενώ ο αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περιοχή, για όσο διάστημα διαρκεί η επιχείρηση της αστυνομίας.

Η αστυνομία, εν μέσω της φρενίτιδας που επικρατεί σήμερα, λόγω της Black Friday, έδωσε εντολή να κλείσουν προσωρινά όλα τα εμπορικά κέντρα και καταστήματα της περιοχής και οι πελάτες να παραμείνουν εντός των εγκαταστάσεων, για λόγους ασφαλείας.

πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα