23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκκενώνονται Κορδελιό – Εύοσμος!

‘Ώρες αγωνίας ζουν κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου μετά τον εντοπισμό βόμβας την περασμένη Πέμπτη στον εξωτερικό χώρο βενζινάδικου επί της οδού Μοναστηρίου 90.

Πρόκειται για βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους ενός μέτρου και βάρους 250 κιλών, η οποία έπεσε κατά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού της Διαλογής τις τελευταίες μέρες της γερμανικής κατοχής.

Όπως ανέφερε στο thestival.gr o δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουν οι εργασίες εξουδετέρωσής της κι έπειτα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στο ”Ράδιο Θεσσαλονίκη” η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου ανέφερε ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί τόσο μεγάλη βόμβα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τα άτομα που συγκροτούν την Ειδική Μονάδα του Στρατού θα φτάσουν στη βόμβα σκάβοντας με τα χέρια.

Όπως τόνισε η κ. Πατουλίδου, οι αρχές προσανατολίζονται να απομακρύνουν την βόμβα την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, προκειμένου να οργανωθεί η απομάκρυνση των περίπου 60.000 κατοίκων σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Πρόκειται για μία κατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει, το σύνολο του Ελευθερίου-Κορδελιού, τμήμα του Εύοσμου μέχρι την πλατεία, τμήμα του Δήμου Δέλτα και τμήμα της Μενεμένης.

Η εκκένωση θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι και θα διαρκέσει για περίπου πέντε ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν λεωφορεία με εθελοντές προκειμένου να παραλάβουν τους κατοίκους από διάφορα σημεία προκειμένου να τους διευκολύνουν στην απομάκρυνση τους, σημεία τα οποία θα καθοριστούν και ανακοινωθούν στην αυριανή συνάντηση των αρχών.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα